Първата неделя на месец юни ще е предимно слънчева.Няма да

...
Първата неделя на месец юни ще е предимно слънчева.Няма да
Коментари Харесай

Слънчева неделя, но няма да липсват и следобедни валежи


Първата неделя на месец юни ще е най-вече слънчева.

Няма да липсват и нормалните следобедни превалявания с гръмотевици. Днес те ще са най-много над Централна и Източна България.

На изток, където чакаме да вали и през нощта против понеделник, има условия за местни интензивни дъждове и градушки. Вятърът в страната е слаб до сдържан. Максимални температури - сред 30 и 35 градуса.

В София - към 30, 34 градуса в Пловдив и 29 във Варна.

Вече загатнах, че следобяд над Източна България и по нашето Черноморие ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици. На места количествата на преваляванията се чакат да бъдат обилни. Има заплаха и от градушки. Максимални температури - сред 26 и 31 градуса. Морската вода е 20-24 градуса.

След слънчевата заран, следобяд и над планините следва нарастване на облачността. На места ще превали и прегърми. Вятърът е най-вече сдържан, а оптималните температури - на височина 1200 метра към 24 градуса, а на 2000 метра - към 15.

През новата седмица вятърът ще е най-вече слаб до сдържан.

Очакваме и малко по-ниски оптимални температури от тази седмица - сред 22 и 27 градуса. До обед още веднъж ще е най-вече слънчево, а следобяд - нарастване на облачността. Тогава прогнозата е за краткотрайни дъждове с гръмотевици, тук-там - и интензивни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР