Първата мисия от американската програма за завръщане на Луната Artemis

...
Първата мисия от американската програма за завръщане на Луната Artemis
Коментари Харесай

NASA тръгва към Луната по-рано от очакваното: колко струва полетът?

Първата задача от американската стратегия за завръщане на Луната " Artemis 1 " (Артемида 1), може да бъде изстреляна още на 29 август тази година, предадоха международните осведомителни организации тази седмица, базирайки се на известие на NASA. Двете различни дати са 2 или 5 септември.

В капсулата този път обаче няма да има астронавт. Мисията има за цел да тества новата гигантска ракета на SLS. Това е първият й цялостен полет с капсулата " Орион " на върха й. " Екипаж " в нея ще са трима манекени. Ракетата с капсулата на върха й са с височина 98 м - повече от Статуята на Свободата.

Мисията до Луната коства $4,1 милиарда.

Астронавти би трябвало да кацнат на Луната с задачата " Artemis 3 "

Преди това, задачата " Artemis 2 " е планувана за 2024 година. Първият полет с астронавти на борда към момента няма да кацне на Луната, а просто ще я обиколи. Кацане ще бъде осъществено от екипажа на " Artemis 3 " - задача, която е планувана най-рано за 2025 година.
 Безос съди NASA поради контракт с Мъск
Безос съди NASA поради контракт с Мъск

Космическата организация даде поръчката на стойност $2,9 милиарда единствено на една компания, а не на две

Настоящото изстрелване е планувано да се реализира от Кейп Канаверал, Флорида. След като бъде изведена в космоса от ракетата, капсулата ще се насочи към Луната, където ще се откри в орбита, преди да се върне на Земята. В взаимозависимост от окончателната дата на изстрелване, задачата може да продължи от 39 до 42 дни.

Хора не са кацали на Луната от 1972 година, когато се организира задачата " Apollo 17 ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР