Първата мисия на ООН пристигна в Нагорни Карабах, за да

...
Първата мисия на ООН пристигна в Нагорни Карабах, за да
Коментари Харесай

Първата мисия на ООН пристигна в опразнения Нагорни Карабах

Първата задача на Организация на обединените нации дойде в Нагорни Карабах, с цел да следи от близко политическия преход и да предотврати етническо пречистване. Това е първата задача на филантропичната организация в района от 30 години насам и беше счетена за нужна поради " комплицираната и деликатна геополитическа обстановка ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дузарик.Натовареният с помощи ескорт влезе в територията през по този начин наречения Лачински кулоар, съгласно мнозина прекомерно късно, защото в Нагорни Карабах са останали малко арменци.Почти всички към 120 000 поданици на Карабах са избягали от района. 40-годишният Сергей е тръгнал с цялото си семейство.

 
Целият ни багаж е в колата. Оставихме домовете си и живота си вечно. Оставихме всичките си движимости, целия си живот. Може би ще отидем в Европа, не знам. Може би аз съм последният арменец.
Сергeй Асарян, арменски емигрант

Световната здравна организация изпрати в Армения екипи за незабавна здравна помощ, които да оказват помощ на жителите на Нагорни Карабах, напуснали домовете си. В Ереван те ще им обезпечат 24-часово здравно обслужване.Междувременно в Марсилия хиляди жители се събраха, с цел да изразят поддръжката си за арменците, избягали от Нагорни Карабах. Митинги се организираха и в други френски градове. Според стачкуващите държавното управление би трябвало да отслаби Азербайджан, като не купува повече газ от него.

 
Европа съобщи тези полезности, когато реши да купи газ от азербайджанците, който към този момент не може да купува от Русия. Знаем, че зад тази операция стои Русия.
Беноа Паян, кмет на Марсилия от левицата

Френският външен министър разгласи, че ще пътува до Ереван, с цел да удостовери поддръжката на Франция за суверенитета и териториалната целокупност на Армения. Тя към този момент разгласи нарастване на помощта за Армения до 12,5 млн. евро. Междувременно основният прокурор на Азербайджан издаде заповед за арест на Араик Арутюнян, някогашния водач на Нагорни Карабах.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg