Първата мащабна танкова битка от началото на СВО се проведе

...
Първата мащабна танкова битка от началото на СВО се проведе
Коментари Харесай

Киев с рекорд по загубено количество танкове

Първата огромна танкова борба от началото на СВО се организира в неделя в региона на Времевиевския издатък. Киевският режим пусна в офанзива повече от 50 танка, 16 от които бяха унищожени в борба, останалите отстъпиха. Загубата на съветската страна е един танк.

Такова съответствие на загубите може да значи, че съветските въоръжени сили са се научили да отгатват местата на противников пробиви и да се приготвят за тях. А Киев няма да пощади нито хора, нито техника по време на контранастъплението.

В неделя, Деня на Света Троица, режимът в Киев провежда най-голямата танкова офанзива от експлоадирането на военните дейности. В нахлуване бяха хвърлени две механизирани бригади от стратегическия запас на Въоръжените сили на Украйна.

Както демонстрират фрагментите от БПЛА, два танкови батальона съумяха да преодолеят предната линия на защитата на Русия, навлязоха надълбоко в тила с 230 метра, след което отстъпиха, като изгубиха, съгласно Министерството на защитата на Руската федерация, 16 танка и 21 бронирани машини.

По време на нальота са унищожени още три бронирани машини. Битката продължи няколко минути, Киев в никакъв случай не е виждал такива еднократни загуби на бронирани транспортни средства.

Силите на ВСУ на 23-та и 31-ва бригади се пробваха да нападат още три точки, само че не съумяха да създадат пробив и отстъпиха без огромни загуби. Всичко това се случи в сектора на фронта, който лежи на административната граница на ДНР и Запорожка област.

Както изясни за „ Експерт “ докторът на военните науки Константин Сивков, танковата борба се е състояла в южно-донецко направление, в региона на Времевиевския перваз в края на залесен пояс край село Новодаровка, Запорожка област.

От съветска страна бронираните транспортни средства на въоръжените сили на Украйна бяха посрещнати от тези танкове, които стоят в тази посока - не най-модерните Т-72. Може би по тази причина врагът смяташе, че този сектор от фронта е уязвим.

В един от отчетите на Министерството на защитата обаче се споделя, че командващият обединената формация войски, началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация военачалник от армията Валерий Герасимов, е бил на предния надзорен пункт най-близо до бойното поле. От това можем да предположим, че Генералният щаб е предполагал или знаел за опита за пробив тъкмо в тази точка.

„ Обикновено, изгубил 30-40 % танкове, съперникът отхвърля да продължи настъплението, по този начин се случи и този път “, сподели Константин Сивков пред „ Експерт “.

„ Имало е най-малко 50 танка, които са напредвали “, споделя пълноправният член на Академията на военните науки.

- " Това са пълнокръвни два батальона от формат НАТО, те са били подкрепени от моторизирана пехота от две бригади. Следователно може да се приказва за началото на пълноценно нахлуване на Въоръжените сили на Украйна ", сподели още той.

" По данни на разузнаването за това са готови към 300 танка и в случай че една шеста от този брой бъде хвърлена за разузнаване със мощ, то това ясно демонстрира сериозните планове на съперника ", добави Сивков.

Според Сивков фрагменти от БЛА демонстрират, че в опита за пробив са взели участие нова американска бронетехника и немски танкове.

„ Ако беше допустимо да се пробие защитата в региона на Новодаровка, тогава въоръжените сили на Украйна щяха да усилят настъплението и да продължат да пробиват тъкмо в този сектор на фронта “, допуска специалистът.

„ Но врагът беше подложен на комбинирана офанзива от авиация и артилерия, а нашата танкова офанзива приключи провалянето на врага ", добави той.

Провалът на киевските войски, съгласно Сивков, приказва за едва разузнаване на врага или че нашите съзнателно са примамили врага към Времевиевския издатък.

„ Врагът стартира да се ориентира по линиите на прикосновение по-зле от нас, той постоянно не знае къде да отиде и е заставен да води непрекъснато разузнаване със мощ “, споделя стратегът.

„ Врагът предполагаше, че ще има удобни условия за пробив в региона на Новодаровка, само че всичко се оказа друго ", добави той.

Както сподели Константин Сивков, в тази борба Русия загуби един танк - боеприпасите на Т-72Б3 са се взривили. Тази борба също е снимана от украински дрон. А гърмежът на горящия съветски танк към този момент се излъчва по киевската телевизия.

Но те не демонстрират горящите украински танкове. Съотношението на загубите в танковете - едно към шестнадесет в една борба - е толкоз пагубно за въоръжените сили на Украйна, че киевската телевизия не заяви обстоятелството на борбата, те просто демонстрираха, че съветски танк е погубен.

Според анализатора врагът най-вероятно ще се опита да откри друго място за пробив в региона на същия Времеевски перваз, само че не е изключено да се приготвя пробив с огромни сили в друга посока, които експертът не назова.

Междувременно войските на съветското министерство на защитата в неделя освен се отбраняваха. Според генерал-лейтенант Игор Конашенков въоръжените сили на Руската федерация са нанесли колективен удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно базиране по цели на съперника на военните летища.

Освен това в региона на село Серебрянка в Донецката национална република е погубен склад с муниции на 63-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и хранилища с муниции на оперативно-тактическа група Лиман и 128-ма планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна бяха ударени в Славянск и Минковка на ДНР.

В Запорожка област са унищожени хранилища с муниции на 11-та артилерийска и 65-та механизирана бригади на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Темировка и Преображенка. В разнообразни неделни конфликти бяха унищожени към хиляда военнослужещи от въоръжените сили на Украйна.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР