Първата любов се помни винаги. До края на дните. Първият

...
Първата любов се помни винаги. До края на дните. Първият
Коментари Харесай

ЦСКА отбеляза 101 години от рождението на Нако Чакмаков

Първата обич се помни постоянно. До края на дните. Първият огромен триумф също не се не помни. Той е индивидът, който даде началото на великия ЦСКА - Нако Чакмаков. Днес щеше да навърши 101 години.

Дори и да не е измежду нас, той постоянно ще бъде част от историята на ЦСКА, ще остане в сърцата на почитателите, които постоянно ще го помнят.

Първата шампионска купа през 1948 година дава началото на нещо огромно, дава началото на историята и триумфите на ЦСКА във футбола, а и в спорта в България изобщо.

Нако Чакмаков ще остане за мнозина оня човек от черно-бялата фотография, който е ухилен и носен на ръце. Именно неговото попадение в последната минута против Левски слага и началото на огромното съревнование сред двата тима.

Нако Чакмаков години по-късно признава, че е осъзнал каква е силата и магията на неговото попадение. В едно от последните си изявленията той декларира: " С течение на времето разбрах, че този мой гол в действителност тежи като крайъгълен камък в историята на ЦСКА. Като люлка за бъдещи вътрешни и интернационалните триумфи ".

През 2016-та, по време на Вечното дерби, хореографията на Сектор " Г " изобразяваше онази щастлива фотография на капитана и неговата лъчезарна усмивка.

На 29 август 2009-та Нако Чакмаков умря на 88-годишна възраст, само че той, първият капитан ще остане безконечен. Също като ЦСКА, написаха от " Армията ".

" Червен " капан сработи чудесно в Европа

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР