Първата локация на така наречения Amazon Style ще е предградието

...
Първата локация на така наречения Amazon Style ще е предградието
Коментари Харесай

Haй-гoлямaтa ĸoмпaния зa eлeĸтpoннa тъpгoвия Аmаzоn oтвapя физичecĸи мaгaзин зa дpexи

Първата локация на по този начин наречения Amazon Style ще е предградието на Лос Анджелис Глендейл, а магазинът ще отвори порти по-късно тази година, оповестиха от компанията.

Там ще се оферират дамски и мъжки облекла, обувки и аксесоари от някои добре познати и нови марки, а цените ще притеглят купувачи търсещи и по-евтини, и по-луксозни артикули, написа CNBC, представени от money.bg.

" Ще предлагаме облекла на цена от 10 $, само че и дизайнерски продукти за 400 $. Ще се опитаме да притеглим купувачи с всевъзможен бюджет ", разгласи ръководещият шеф на Amazon Style Симона Васен.

Площта на магазина ще е към 3 000 квадратни метра - малко по-малка от междинния повсеместен магазин.

През годините Amazon последователно усилва продажбите на облекла. Миналия март Amazon изпревари Walmart като търговец на облекла номер 1 в Съединени американски щати, съгласно калкулации на Wells Fargo, а продажбите на облекла и обувки на Amazon в Съединени американски щати са нарастнали с почти 15% през 2020 година до над 41 милиарда $.

Нова идея

Amazon ще вкара своя идея за извършване на покупки във физическите магазини за облекла. За да пазарят в магазина купувачите ще разчитат най-много на своя смарт телефон, посредством който ще прегледат продуктите.

Когато влязат в магазина те ще могат да видят единствено част от продуктите - в един размер и цвят на съответен продукт. Останалите размери и типове на всеки артикул ще се съхраняват в задната част на магазина. След като влязат в приложението на своя смарт телефон, би трябвало сканират QR код на продукта, с цел да видят какви размери и цветове има, както и какви са оценките за него от други купувачи. Ще им бъде предоставяна и друга информация като персонализирани рекомендации и така нататък

" Така ще предлагаме по-голям избор за клиентите, без да се постанова да се ровят по рафтовете, с цел да намерят верния цвят и размер ", декларира Васен.

След като сканират QR кода на даден продукт, купувачите могат с един бутон да го " изпратят " в пробната или непосредствено на касата с цел да го купят.

В пробните Amazon ще има екрани, които купувачите могат да употребяват, с цел да правят оценка продукти или да изискат различен размер, различен продукт, които да им бъдат донесени в пробната. Купувачите ще имат достъп и до историята на покупките си в магазина в приложението Amazon.

Подобно на други концепции за търговия на дребно на Amazon, магазините Style ще съчетаят онлайн и офлайн извършването на покупки.

Компанията стартира да навлиза във физическата търговия на дребно, когато отвори книжарница през 2015 година, след което закупи веригата магазини Whole Foods за 13,7 милиарда $. Има и лична верига супермаркети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР