Първата китайска площадка за изстрелване на космически кораби с търговска

...
Първата китайска площадка за изстрелване на космически кораби с търговска
Коментари Харесай

В Хайнан започна работа първата в страната площадка за изстрелване на космически кораби с търговска цел

Първата китайска площадка за изстрелване на галактически кораби с комерсиална цел е подготвена за работа в южнокитайската провинция Хайнан. Тя е построена от компанията Hainan International Commercial Aerospace Launch Co., Ltd. (HICAL), с инвестиция от близо 4 милиарда юана (560 милиона долара), и се намира край град Уънчан.

Тя включва зона за изстрелване, център за телеметрия, следене и командване, ремонтни хангари, уреди за тестване на галактически кораби, за предпазване на гориво и други.

Площадката е ситуирана на ниска географска широчина – 20 градуса северна широчина, което усилва потенциала на ракетния потребен товар и понижава разноските за изстрелване. Тя се състои от две елементи – за ракети с течно и с твърдо гориво.

Според Синя книга за аерокосмическа просвета и технологии на Китай за 2023 година в страната са осъществени 26 изстрелвания с комерсиална цел. Този бранш бележи бърз растеж от 2015 година и сега пазарната му стойност се прави оценка на към 2,34 трилиона юана.

Тази година той бе включен за първи път в отчета за работата на китайското държавно управление и посочен като една от „ нововъзникващите промишлености, насочени към бъдещето “, които страната възнамерява да развива интензивно.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед107091Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед17297Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед27327Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед19413Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед12952Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед107091Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98500Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР