Първата жена премиер в историята на Швеция Магдалена Андершон представи

...
Първата жена премиер в историята на Швеция Магдалена Андершон представи
Коментари Харесай

Магдалена Андершон представи новото правителство на Швеция

Първата жена министър председател в историята на Швеция Магдалена Андершон показа през днешния ден новото държавно управление на малцинството, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че в него има доста малко промени спрямо предходния кабинет.

Андершон, която беше министърка на финансите в предходното държавно управление, ще бъде наследена на този пост от Микаел Дамберг. Той беше министър на вътрешните работи в предходното държавно управление.

Министрите на външните работи и на защитата, Ан Линде и Петер Хултквист, си резервираха поста.

Магдалена Андершон, водач на Шведската социалдемократическа работническа партия, беше определена през вчерашния ден за премиерка от Народното събрание за повторно в границите на по-малко от една седмица. Тя към този момент беше определена за министър председател в сряда, само че подаде оставка броени часове по-късно още същия ден, откакто по-малкият съдружен сътрудник на социалдемократите, Партията на зелените, отдръпна поддръжката си за нея поради загубен избор за бюджета.

Също на 24 ноември Народното събрание одобри бюджета, препоръчан от опозицията, в това число дясната популистка партия Шведски демократи, която води началото си от неонацистко придвижване.

В предходното държавно управление представители на Партията на зелените бяха министри на околната среда и на културата. Сега двете министерства бяха управлявани надлежно от социалдемократите Аника Страндхел и Жанет Густафсдотер.

По-рано тази година Магдалена Андершон наследи Стефан Льовен поредно като водач на социалдемократите и министър председател. Тя публично ще встъпи в служба след визита при крал Карл Шестнайсети Густав по-късно през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР