Първата интеграция у нас на металорежещи машини с новата IoT

...
Първата интеграция у нас на металорежещи машини с новата IoT
Коментари Харесай

Siemens България интегрира IoT платформата си MindSphere в две машиностроителни фирми у нас

Първата интеграция у нас на металорежещи машини с новата IoT платформа на Siemens за събиране и разбор на данни – MindSphere е осъществена от експертите на Siemens България в две машиностроителни предприятия. Проектите, при които е употребявано профилираното приложение Manage MyMachines, са изпълнени в РАИС ООД и ЗММ Сливен АД, част от ЗММ България Холдинг, от посоки „ Дигитилизирано произвеждане “ и „ Процесни промишлености и задвижвания “ на българското отделение на немския тръст.

MindSphere е най-новата разработка на Siemens в областта на Интернета на нещата (IoT). Благодарение на интеграцията с отворената облачна платформа MindSphere, машини, създадени от фирмите РАИС и ЗММ Сливен и оборудвани със системите за ръководство на Siemens - SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, получават опция да събират и проучват големи размери от данни. Тези данни могат да бъдат употребявани за следващо усъвършенстване на процесите.

 Siemens България интегрира IoT платформата си MindSphere в две машиностроителни компании у нас

Подобен промишлен онлайн мониторинг се ползва за пръв път в България, настояват от Siemens. „ Връзката с MindSphere разрешава индустриалният развой да бъде следен от всяко място по света посредством разнообразни устройства, без да е належащо физическо наличие в дадената локация. Възможността да се регистрира точния статус на индустриалната система в действително време, както и да се наблюдава обратно във времето, подсигурява бистрота за оптимизация на успеваемостта и по-бърза реакция при сериозни обстановки “, допълват от компанията.

CNC системите за ръководство на Siemens - SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, разполагат с човеко-машинен интерфейс на български език, което улеснява работата с тях. Освен това интеграцията им с MindSphere дава опция за основаване на лична настройка за наблюдаване. „ Подобряването на цялостната услуга се реализира също посредством понижаване на разноските по поддръжка и на инвентара “, изясняват от Siemens.

Уникалната опция за свързване по едно и също време на повече от 100 машини с MindSphere ще бъде демонстрирана по време на международното ревю ЕМО в Хановер (18-23 септември). Тази година то е под мотото " Свързани системи за интелигентно произвеждане ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР