Първата илюзия на властта е, че е щяла да има

...
Първата илюзия на властта е, че е щяла да има
Коментари Харесай

Кирил Петков за Възраждане: Ако не ги поканиш, стават агресивни

Първата заблуда на властта е, че е щяла да има 100 дни успокоение, само че нито един подобен ден държавното управление няма. Нямаме 100 дни, а всеки ден е цялостен с рецесии, които би трябвало да се вземат решение. Отборът е стимулиран да ги реши. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Отборът, който сме ние и президентството сме тимът на България. Действията на Румен Радев са функционалностите, които той има вяра, че са в полза на България. Другото, което Петков има вяра е, че общият интерес на двамата държавници в последна сметка за богатството на България е еднакъв.

Кирил Петков сподели, че съдружните сътрудници на властта ще устоят 4 години.

Коронавирус вълната и Омикрон

Той уточни, че е заварил един модел на ръководство на коронакризата какъв брой са болните на 100 000 и дали да затваря учебните заведения или страната. В момента управляваме коронавирус рецесията без ограничения за стягане и без да се е отразило на болните хора да бъдат настанени в интензивните кревати. Кирил Петков е удовлетворен от здравния министър проф. Асена Сербезова за реакцията ѝ за случилото се във врачанската болница, където умря жена поради бюрократични неуредици. За това държавното управление стартира инспекции във всички незабавни отделения в лечебните заведения. Ако имахме остарелия модел цяла България щяла да бъде затворена, посочи министър-председателят.

Имаме проект без значение какъв брой е яростен Омикрон, увери министър председателят и добави, че е изработен бездънен разбор, в който антиваксърите, които са 15 разнообразни групи, с друга мотивация и в случай че няма естрада, те се капсулират и стават по-агресивни. Проф. Радка Аргирова води експертната група и в случай че тя с целия си опит има годен мотив за унищожаване на зеления документ, Кирил Петков би се вслушал. Ако се стигне до 60% имунизация в България зеленият документ ще падне или в случай че паднат интензивните кревати под 5%.

Не се вършат политически поръчки на база общи приказки. Кирил Петков постоянно е отворен да чуе непознатото мнение, само че не би се подал на политически напън, с цел да бъде отстранен зеленият документ. Кирил Петков е бил на митинга против Белия рейс, на митингите против ГЕРБ и против Иван Гешев, като не се тормози от демонстрациите. На идващия митинг министър председателят ще се радва да приказва с протестиращите.

Бюджет 2022

Ако бъде заложен бюджета и няма актуализация, не се знае кои ще са верните стъпки за промените. Всички работим по какъв начин да създадем промените, на шестия месец ще има явен проект и финансирането може да бъде променено, в случай че би трябвало, акцентира Кирил Петков. Бюджетът е със мощни обществени детайли и в него има доста съществени хрумвания. Първата съществена концепция е, че държавното управление ще направи бюджет, който е на растежа, безапелационен бе министър председателят.

За Петков не би трябвало да има хора под линията на беднотия. Имаме вложения в капитал и обществена мрежа, която пази от прекомерна беднотия, сподели министър председателят. Финансовият министър сподели нещо доста значимо - не може да има 50% от продуктивността на труда в България, а заплащането да е на 27%. Нещо не се случва вярно в финансовите вложения и методът, по който се ръководят вложенията, разяснява Кирил Петков думите на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, че има некадърни работодатели.

Кризата и трусовете в енергетиката

Ние не вършим придвижванията политически, виждаме проблем и тръгваме да го решаваме, безапелационен бе Петков във връзка със промените в " Булгаргаз ".

Имаме един безценен снабдител, имаме един на ниска цена - внезапно ние се отхвърляме от евтиния, тъй като имаме някакво опрощение. Сега новото държавно управление на 53 дни пита евтиния снабдител - може ли да ни вкарате в допълнение газ и те ни споделят - може, само че тъй като сте се отказали от тези количества до даден интервал, ще ви ги дадем на пазарна цена и какво се случва на 1 януари - дано всички българи да платят с 30% повече, разяснява Петков. Никакви медиатори няма да се вкарват на никое място и концепцията е да се взима най-евтиният газ, без никакви медиатори - това е задачата на държавното управление. Жълтият картон към всички ни е, че плащаме скъпия газ, а Кирил Петков не може да продължи да оставя избрани хора да взимат значимите решения в страната.

Ние за това сме пристигнали да вършим смяната. Президентът в този случай дава общо предизвестие, което при разделяне на управляващите е добре пристигнало, сподели Кирил Петков и добави, че би повторил решението си за битка на Булгаргаз, както го направил и първият път.

Петков би се зарадвал, в случай че идващият КЕВР откаже нещо, което държавното управление счита да направи. Ако КЕВР направи одит на значимите енергийни сдружения, тогава ще се вдигне мораториумът върху цените на тока. Движим се с оптимално бърза скорост, увери Петков.

За интернационалния спор сред НАТО и Русия

Петков се надява да се стигне до деескалация на напрежението. За пръв път има много ясна и градивна позиция по тематиката. Рамковата страна е България и не би трябвало да се разделямe. Българската войска е част от натовската войска - това ни дава опция да имаме водачеството и да имаме отговори за това кои са дефицитите, които би трябвало да попълни с бъдещите вложения, сподели Кирил Петков.

За Северна Македония

Заявената българска позиция е доказана. Когато декларираната позиция е обвързвана с част от общите ни връзки, само че вкарвайки път, железница и аероплан до Северна Македония, всички са подготвени да обсъдят цялата опция на база на цялата рамка. Потвърждавам българската позиция, само че новото предпочитание е да имаме добросъседство от цялата Северна Македония, има вяра Кирил Петков.

Според него хубавото е, че когато човек има ясна визия, не би трябвало да се разклаща от провокации. Димитър Ковачевски и аз сме виновни за външната политика на нашите връзки, акцентира Петков.

Той има вяра на новия министър председател на Северна Македония Димитър Ковачевски, като се надява, че дружно с президента на РСМ да бъдат в Благоевград, на 4 февруари, за честване на рождението на Гоце Делчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР