Първата хуманитарна помощ пристигна в Газа по море през изграден

...
Първата хуманитарна помощ пристигна в Газа по море през изграден
Коментари Харесай

Кейът се отваря за помощ за Газа, докато САЩ предупреждават за „неизбежен глад“

Първата филантропична помощ дойде в Газа по море през построен от Съединени американски щати плаващ пристан в петък, защото доставките по суша постоянно са били възпрепятствани от израелските ограничавания и митинги от членове на крайната десница в страната.

Новият маршрут за помощ провокира рецензии от филантропични групи, които обаче споделят, че е безценен и с стеснен потенциал да помогне на жителите на Газа, изправени пред изострен дефицит на храна, спрямо доста по-ефективни сухопътни направления.

Пристигането следва два месеца работа на американските сили на цена от към $320 милиона и съставлява част от по-голям морски кулоар сред Кипър и Газа, който има за цел да помогне за изпращането на повече помощ до обсадената територия.

Централното командване на Съединени американски щати сподели, че това е „ продължаващо многонационално изпитание за снабдяване на спомагателна помощ на палестинските цивилни в Газа посредством морски кулоар, който е напълно с филантропичен темперамент “ и ще включва доставки, дарени от страни и групи за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР