Първата храна, която е на основата на насекоми, ще бъде

...
Първата храна, която е на основата на насекоми, ще бъде
Коментари Харесай

Швейцария пуска на пазара храна от насекоми


Първата храна, която е на основата на инсекти, ще бъде пусната в продажба в Швейцария идната седмица откакто бяха направени промени в законовите текстове за сигурност на храните, оповестиха от верига супермаркети.

Втората по величина верига супермаркети в страната Coop разгласи, че ще стартира да продава бургер от инсекти и кюфтенца, направени от богатия на протеин брашнян червей.

Продуктите, създадени в Швейцария от компанията Essento, ще могат да се намерят от 21 август единствено в някои от клоновете на Coop – в Женева, Берн и Цюрих, съобщи AFP.

Швейцария е първата европейска страна, която разрешава продажбата на храна от инсекти, сподели представителка на националното ведомство по сигурност на храните.

Законите, осигуряващи сигурността на храните, бяха изменени през май и дадоха опция да се продават хранителни артикули, съдържащи 3 типа инсекти: щурци, скакалци и брашнени червеи, които са ларвната форма на брашнените бръмбари.

Насекомите, които от дълго време се употребяват във фуражите, би трябвало да бъдат развъждани при непоколебим контрол за интервал от 4 генерации, с цел да станат подобаващи за консумация от човек, гласи швейцарският закон.
Местното произвеждане ще започва след няколко месеца. Междувременно ще се употребяват вносни първични материали, също при непоколебим контрол – насекомите би трябвало да са отгледани в сходство със швейцарските условия във компания, която ще бъде проверявана от санитарни инспектори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР