Първата група от 30 души вече е изведена от центъра

...
Първата група от 30 души вече е изведена от центъра
Коментари Харесай

Започна преместването на мигранти от центъра в "Овча купел"

Първата група от 30 души към този момент е изведена от центъра за бежанци в " Овча купел ". Това съобщи ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева пред столичния общински съвет. Предстои поетапното извеждане на настанените в него мигранти и пренасочването им към центрове в други елементи на страната.
 
" Центровете за настаняване да са с потенциал не повече от 500 индивида и в случай че е допустимо до 300 индивида тъй като разбора демонстрира, че по този метод контроилът е най-хубав и даже, в случай че отново на битова основа възникне препирня доста по-ленсо се овладява обстановката оещ в центъра ", съобщи Мариана Тошева, ръководител на ДАБ при Министерски съвет.
 
Столичният общински съвет заседава изключително по въпросите на сигурността в града. Заседанието беше свикано по гледище от общински съветници поради напрежението в столицата и зачестилите произшествия с присъединяване на мигранти през последните дни.
 
Освен ръководителят на Държавната организация за бежанците в България, на съвещанието участват основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи - Любомир Николов.
 
Пред общинските съветници основният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че анализите на последните произшествия сочат, че тке са от престъпен темперамент и нямат етнически или ксенофобски претекстове. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов посочи, че негов приоритет е да подсигурява сигурността в столицата.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР