Първата годишна данъчна декларация, подадена в НАП Варна, е от

...
Първата годишна данъчна декларация, подадена в НАП Варна, е от
Коментари Харесай

Баща на три деца подаде първата данъчна декларация за облекчения в НАП Варна

Първата годишна данъчна декларация, подадена в Национална агенция за приходите Варна, е от татко на трима малолетни, който желае да се възползва от данъчни облекчения за деца и деца с увреждания. В първите часове бяха подадени още над 10 формуляра на място в салона за обслужване на клиенти, както и 15 заявления през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, оповестиха от варненския офис на приходната организация.

Първата онлайн декларация е подадена с личен идентификационен код (ПИК) и с нея са оповестени приходи от наем или друго възмездно даване за прилагане на права или имущество с налог за довнасяне.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че заявления могат да се подават онлайн с ПИК или електронен автограф, на място в офисите на Национална агенция за приходите и по пощата като писмо с противоположна квитанция. През предходната 2023 година, от общо признати над 50 400 заявления, повече от 40 хиляди са подадени по интернет посредством ПИК и КЕП.

От офиса на Национална агенция за приходите в черноморския град подчертават, че преди подаване на годишна данъчна декларация, за прилагане на което и да е данъчно облекчение, лицата би трябвало да ревизират дали имат неплатени отговорности към страната и при съществуване на такива първо да ги внесат, и едвам тогава да подават документи.

„ Надяваме се и тази година акцията да протече безпрепятствено и без изненади. Разполагаме с бланки на декларациите, както и мостри на попълнени такива, които да бъдат в помощ на искащите да заявяват своите приходи. Разчитаме и на нарасналата данъчна просвета, която данъкоплатците демонстрираха през предходните данъчни акции “, сподели във връзка старта на акцията шефът на Национална агенция за приходите Варна Властиана Николова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР