Първата доставка на танкове Leopard 2 от Германия е изпратена

...
Първата доставка на танкове Leopard 2 от Германия е изпратена
Коментари Харесай

Германия изпраща дългоочакваните танкове Leopard на Украйна

Първата доставка на танкове Leopard 2 от Германия е изпратена в Украйна, заяви немското министерство на защитата, представени от BBC.

Осемнадесет авангардни съществени бойни танка бяха доставени, откакто украинските екипажи бяха подготвени да ги употребяват.

Министърът на защитата Борис Писториус сподели, че е сигурен, че танковете могат да " дадат решителен принос " на фронтовата линия на войната.

Танкове Challenger 2 от Обединеното кралство също са пристигнали, съгласно известия от Украйна.

Украйна приканва за по-модерни транспортни средства и оръжейни системи от месеци, с цел да помогне в битката с нашествието на Русия.

Украинското държавно управление към момента не е коментирало идването на Leopard 2s, само че те потвърдиха идването на първите създадени в Обединеното кралство танкове Challenger 2.

Около 2000 Leopard 2s, необятно считани за едни от най-хубавите съществени бойни танкове, създадени от страните от НАТО, се употребяват от европейските страни.

Германия се съгласи да достави танковете на Украйна през януари, откакто в началото не беше склонна да го направи - или даже да разреши на други страни да изпратят свои лични.

Съгласно немското законодателство Берлин би трябвало да утвърди реекспорта на Leopard 2 от всяка страна.

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели, че танковете " са стигнали до ръцете на нашите украински другари, както беше дадено и в точния момент ".

През последните няколко седмици немската войска образова украински танкови екипажи да употребяват усъвършенствания вид A6 на Leopard 2.

Те са особено проектирани да се конкурират с съветския главен военен танк Т-90 и се смятат за по-лесни за поддръжка и по-икономични от множеството други западни танкове.

В допълнение към Leopard 2s Германия също изпрати на Украйна две профилирани машини за избавяне на танкове и 40 бойни машини на пехотата Marder.

Междувременно танковете Challenger 2 от Обединеното кралство „ към този момент са в Украйна “, сподели представителят на министерството на защитата Ирина Золотар пред организация AFP.

Публикувайки фотография на Challenger 2 дружно с други създадени на Запад военни транспортни средства на страницата си във Фейсбук, министърът на защитата Алексий Резников разказа английското транспортно средство като произведение на военното изкуство.

Министерството на защитата на Обединеното кралство отхвърли коментар, само че по-рано удостовери, че украинските танкови екипажи, учащи се във Англия, са се завърнали вкъщи, откакто са приключили образованието си с танковете.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР