Първата дама в листата за Пловдив Венцислава Любенова има печален

...
Първата дама в листата за Пловдив Венцислава Любенова има печален
Коментари Харесай

Странните птици на промяната, обещана от Кирил и Асен

Първата дама в листата за Пловдив Венцислава Любенова има скръбен опит на локалните избори, където събра едвам 33 преференции като претендент на " Кауза Пловдив "

Между новите хора, с които Кирил Петков и Асен Василев ще трансформират България, има и няколко добре познати лица, които не се вписват напълно в профила, разказан от двамата реформатори при представянето на политическия си план.

Ще ги открием при най-беглия обзор на листите. В Пловдивската да вземем за пример на шесто място откриваме името на Венцислава Любенова. Дамата, показана като бизнес анализатор с огромен стаж зад граница, е от квотата на съдружния сътрудник и мандатоносител ВОЛТ. От май 2021 година Любенова е съпредседател на ВОЛТ, а към този момент има и опит в правенето на избори. През май 2019 година тя е претендент за народен представител в Европейския парламент. Тогава ВОЛТ получава едвам 143 гласа в Пловдив. През есента на същата година Любенова се явява и на локалните избори. Тя е десета в листата на „ Кауза Пловдив”. Лидерът на „ каузата” Георги Титюков си спомня, че тогава партията му се е явявала в коалиция с ВОЛТ и затова Любенова е получила място в листата. Персонално за нея са дали своят вот 33-ма души, който е един от най-слабите резултати при преференциите.

На 12-о място в листата на „ Продължаваме промяната” за 16-и МИР - Пловдив откриваме и друго забавно име. Снежана Павлова, показана като ивент управител и преводач. Всъщност дамата има огромен опит, само че като административен секретар. Работи в държавното НЕК ЕАД „ Предприятие ВЕЦ” - Пловдив, под чиято шапка са няколко водноелектрически централи. Павлова е назначена за секретарка по времето, когато шеф на сдружението бе общинският консултант от ГЕРБ Веселин Маневски. Самият Маневски се изрече ласкаво за Павлова, описвайки я с една дума - съвършена.

Дамите в листата за 16-и МИР обаче са надалеч от избираемите места, за разлика от тези в 17-и МИР - Пловдив-област. Там на второ място е Гергана Данева. Дамата е щерка на някогашния играч по пастирски скок Кузман Данев. Има 3 магистратури и стаж в Холандия. Анонсирана е като културолог и бизнесмен. Всъщност дружно с мъжа до себе си провежда разнообразни съревнования и надпревари в известни атракциони по морето.

Дамите са млади и симпатични, много странни птици на българския политически терен. Дано свикнат бързо с изискванията, с цел да не пеят единствено едно лято като колежките си, които щяха да трансформират България след кастинга за политици в малкия екран на водача шоумен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР