Първата дама на Украйна Олена Зеленска във вторник осъди масовото

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска във вторник осъди масовото
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна до световните медии: Погледнете в очите на тези уморени жени и деца

Първата дама на Украйна Олена Зеленска във вторник осъди " всеобщото ликвидиране “ на Кремъл на цивилни, в това число деца, в отворено писмо до международните медии по отношение на съветската инвазия, написа AFP. В буйно изказване Зеленска сподели, че даже " е невероятно да се повярва " за нашествието на Русия в Украйна.

" На 24 февруари всички се събудихме от известието за съветска инвазия “, написа тя. " Танковете минаха украинската граница, самолети влязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обкръжиха градовете ни. " Въпреки уверенията на подкрепяните от Кремъл пропагандни издания, които назовават ​​това " специфична интервенция “ – това в действителност е всеобщо ликвидиране на украински цивилни “. Тя уточни жертвите на децата като " може би най-ужасяващите и опустошителни ", като уточни няколко от убитите. " Осемгодишната Алис... почина по улиците на Охтирка, до момента в който дядо й се опита да я отбрани “, сподели тя. " Полина от Киев... почина при обстрела с родителите си. " Тя добави: " 14-годишният Арсений беше ударен в главата от парчета и не можа да бъде избавен, защото кола за спешна помощ не можа да стигне до него в точния момент заради мощни пожари. " Когато Русия споделя, че " не води война против цивилни “, първо извиквам имената на тези убити деца “, сподели тя. 

Президентът Владимир Зеленски е приветстван за изявленията си по време на войната, а Зеленска има опит в писането на комедия за неговата компания. Посланието й се концентрира върху страданията на цивилното население, защото милиони напущат домовете си, с цел да избягат от съветската военна офанзива. " Тази война се води против цивилното население, а освен посредством обстрел “, акцентира тя. " Пътищата ни са наводнени с бежанци “, сподели тя. " Погледнете в очите на тези изтощени дами и деца, които носят със себе си болката и сърдечната болежка от оставянето на околните и живота, какъвто са го познавали зад себе си. Тя уточни проблеми с приемането на жизненоважно здравно лекуване. " Колко елементарно е да се инжектира инсулин в мазето? Или да получиш медикаменти за астма под мощен огън? ", попита тя. " Да не приказваме за хилядите пациенти с рак, чийто главен достъп до химиотерапия и лъчетерапия в този момент е отсрочен за неопределен срок. “ Тя прикани " властните да затворят нашето небе ". НАТО изключи зона, неразрешена за полети.

44-годишната Зеленска има две деца от брачна половинка си, някогашен комедиен артист. Тя управлява акция за по-добро учебно хранене и съпровожда Зеленски в интернационалните пътувания, срещайки принц Уилям и брачната половинка му Катрин във Англия през 2020 година

Украинското президентство не отговори незабавно на въпрос дали Зеленска в този момент е в Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР