Първата дама на Украйна Олена Зеленска се обърна към елитния

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска се обърна към елитния
Коментари Харесай

Олена Зеленска разказа в Давос за ужасите на войната в Украйна и призова за солидарност

Първата дама на Украйна Олена Зеленска се обърна към елитния конклав на политическите и бизнес водачи в Давос в опит да събере поддръжка , до момента в който страната ѝ се готви за втора година на война, заяви ДПА.

От трибуната на годишната среща Световния стопански конгрес в швейцарския курортен град тя акцентира на обстоятелството, че непредизвиканото навлизане на Русия е " травмирало " фамилиите в цялата страна, като прикани аудиторията на форума да си показа войната през " очите на хората, чийто живот е бил трансфорат в безпорядък ".

За последствията от войната за елементарните украинци тя сподели: Представете си " родителите, които плачат в интензивното поделение, до момента в който лекарите се борят за живота на раненото им дете ", или фермерът, който не може да се върне да обработва земята си поради заплахата от мини.

" Изправени сме пред разпадането на света, какъвто го познаваме ", сподели Зеленска и съобщи, че съветският президент Владимир Путин заплашва да премине оттатък границите на Украйна.
 

— Rukshan Fernando (@therealrukshan)
" Всички вие сте обединени от обстоятелството, че сте в действителност авторитетни ", сподели тя. " Но не всички от вас употребяват това въздействие или от време на време го употребяват по метод, който разделя още повече ".

ДПА отбелязва забележителното наличие на украински публични лица тази година на форума в Давос, в това число първият вицепремиер Юлия Свириденко.

Президентът Володимир Зеленски би трябвало да направи послание към форума в на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР