Първата дама на Украйна Олена Зеленска с пърно изявление от

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска с пърно изявление от
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Ако не спрем Путин, няма да има безопасно място в света за никой от нас

Първата дама на Украйна Олена Зеленска с пърно изказване от началото на войната. Съпругата на Володимир Зеленски употребява уеб страницата на президентството, с цел да насочи мощно обръщение, в което изброи няколко случая на убити от руснаците деца, благодари на прилежащите страни за филантропичната помощ и прикани за „ затваряне на небето “ над Украйна.

Зеленска сподели, че желае мир, само че Украйна ще отбрани своите граници и своята еднаквост. Местонахождението на 44-годишната първа дама не е известно, откакто брачният партньор ѝ сподели, че фамилията му е цел за съветските сили.

В отворено писмо късно във вторник на британски език, Международния ден на дамата, Зеленска сподели, че е получила голям брой претенции за изявленията и че писмото ѝ е послужило като отговор.

В него тя написа: „ войната в Украйна не е война „ някъде там “. Това е война в Европа, покрай границите на Европейски Съюз. Украйна стопира силите, които на следващия ден може нападателно да влязат във вашите градове под претекст за избавяне на цивилни. Миналата седмица за мен и моите хора това би изглеждало като пресилване, само че това е действителността, в която живеем през днешния ден. И не знаем какъв брой време ще продължи. Ако не спрем Путин, който заплашва да стартира нуклеарна война, няма да има безвредно място в света за никой от нас ”.

Зеленска написа още, че нашествието е „ невероятно да се повярва. Нашата страна беше спокойна; нашите градове, градове и села бяха цялостни с живот ”

„ Това в действителност е всеобщо ликвидиране на украински цивилни “, добави тя, макар напъните на Русия да го показа като „ специфична интервенция “.

„ Може би най-ужасяващата и опустошителна от това настъпление са жертвите на децата ".

„ В градовете, в които обстрелът продължава, където намираме хора под отломките, се нуждаем от филантропична помощ и евакуация на жителите. Нуждаем се тези, които имат власт, да затворят нашето небе! Затворете небето и ние ще се оправим с войната на земята сами “, приканва първата дама на Украйна.

„ Ние ще победим. Благодарение на нашето единение. Единството към любовта за Украйна. Слава на Украйна! “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР