Първата дама на Украйна Олена Зеленска разкри ужасите на войната,

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска разкри ужасите на войната,
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна разкри ужасите на войната


Първата дама на Украйна Олена Зеленска разкри ужасите на войната, съобщи Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2131
Съпругата на президента на източноевропейската страна Володимир Зеленски насочи зов към света и това бе първата нейна обществена изява от началото на експанзията на Москва против родината ѝ (24 февруари).

В обръщението си Зеленска съобщи, че войната е взела доста жертви. " Най-тежко войната се отразява на  дамите и децата ", добави тя и загатна имената на няколко на деца, починали в резултат на офанзиви.

" Осемгодишната Алиса почина на улица в (североизточния град) Ахтирка, до момента в който нейният дядо се опитваше да я отбрани. Полина от Киев почина в резултат на артилерийски обстрел дружно с родителите си. Четиринадесетгодишният Арсений бе ударен от тухла в главата и умря, тъй като колата за спешна помощ не можа да дойде в точния момент поради интензивна престрелка ", съобщи Зеленска.

" Всеки път, когато Русия каже, че не обстрелва цивилни цели, аз ще стартирам изявленията си с имената на убитите деца ", безапелационна бе Зеленска.

Първата дама благодари на страните, които одобряват бежанци от Украйна. Тя също повтори апела на брачна половинка си за оповестяване на въздушното пространство на страната за зона, неразрешена за полети на съветски военни самолети и то да бъде защитавано от военновъздушни сили на НАТО.

" Алиансът отхвърли да одобри това искане на Украйна, тъй като по този метод би се въвлякъл в открит боен спор с Русия ", напомни Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР