Първата дама на Украйна Олена Зеленска присъства в Европейския парламент

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска присъства в Европейския парламент
Коментари Харесай

Олена Зеленска дойде в ЕП за годишната реч на Фон дер Лайен. Смелостта има име и това име е Украйна

Първата дама на Украйна Олена Зеленска участва в Европейския парламент по време на годишната тирада за положението на съюза, изнесена от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Днес смелостта има име и това име е Украйна. Смелостта има лице и това е лицето на украинците, които се изправиха против съветската експанзия ", сподели Фон дер Лайен в изказването си, в което войната в Украйна беше водеща тематика. Тя се обърна особено към брачната половинка на Володимир Зеленски, като уточни, че фамилията им е дало кураж на цялата нация с държанието си от началото на войната.

" Вие дадохте вяра на всички европейци, по тази причина през днешния ден желаеме да кажем: Слава на страната на европейските герои. Слава на Украйна ".

Урсула фон дер Лайен съобщи, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна ще остане непоколебима - в това число с удължение на глобите против Русия, които са сложили финансовия бранш на Путин " на изкуствено дишане " и са принудили армията да употребява " чипове от миялни машини и хладилници, с цел да ремонтират военното си съоръжение.

" Санкциите няма да се бъдат оттегляни. Сега е време за увереност, а не за политика на омиротворяване ", сподели Фон дер Лайен.

" Никога до момента Екологичен потенциал не е дебатирал положението на съюза ни, до момента в който на европейска земя бушува война. Всички помним онази заран, в която европейците се разсъниха с неразбиране от това, което следиха, разтърсени от повторната поява на безмилостното лице на злото, преследвани от звука на сирените и бруталността на войната.

От този миг обаче целият континент се изправи в взаимност - по границите, където бежанците намираха заслон, по улиците ни, които са украсени с украински знамена, в класните стаи, където украинските деца се запознаваха с нови другари. В този миг европейците не се скриха и не се поколебаха. Те откриха смелостта да създадат вярното нещо. От този миг целият наш съюзотговори на висотата на историческия миг ", сподели тя.

Фон дер Лайен предизвести, че залогът от изхода на войната е изключително висок - освен за Украйна, само че и за Европа и за целия свят.

" Ще бъдем подложени на тестване от тези, които желаят да се възползват от всяко допустимо разделяне сред нас. Това не е единствено война, разгърната от Русия против Украйна, само че е война против стопанската система, енергетиката, полезностите ни, бъдещето ни. Това е война на автокрацията против демокрацията. Ако проявим нужната храброст и взаимност, Путин ще се провали, а Украйна и Европа ще победят ", сподели тя.

Един от уроците на войната е, че трябваше да се вслушаме в тези, които познават Путин, сподели Фон дер Лайен.

" Трябваше да се вслушаме в Анна Политковская и всички съветски публицисти, които осветяваха закононарушенията и заплатиха най-тежката цена. Трябваше да се вслушаме в нашите другари от Украйна, Молдова, Грузия, опозицията в Беларус. Трябваше да чуем гласовете от вътрешността на нашия съюз. От Полша, Балтийските републики и всички централно- и източноевропейски страни. Те ни споделяха в продължение на години, че Путин няма да се спре - и вземаха съответните ограничения. Трябва да се отървем от зависимостта от съветските горива в цяла Европа ", разяснява още тя.

Преди година съветският газ е представлявал 40% от вноса на горивото в Европейски Съюз, в този момент е понижен до 9 на 100 - " само че виждаме и по какъв начин Русия интензивно манипулира нашите енергийни пазари. Този пазар към този момент не действа ", сподели тя.

Фон дер Лайен удостовери, че ще бъде натрапен таван на цените за производителите на електрическа сила, които " натрупват облаги, за каквито даже не са си мечтали ".

" Не ме разбирайте неправилно - облагата не е нещо неприятно за нашата обществена пазарна стопанска система. Но в тези времена е неправилно да се получават изключителни рекордни доходи и облаги, които се възползват от войната и го вършат на гърба на нашите консуматори. В тези времена облагите би трябвало да се споделят и разпределят към тези, които имат най-голяма потребност ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР