Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещение

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещение
Коментари Харесай

Съпругата на Зеленски поиска оръжие от САЩ

Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещаване в Съединени американски щати, изнесе прочувствена тирада през днешния ден пред американския Конгрес, в която насочи апел за още доставки на оръжия за нейната страна за да се пази тя против съветската инвазия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Признателни сме, че Съединени американски щати са един до друг с нас в тази война ", означи Зеленска, само че уточни, че " войната не е приключила ".

" Искам от вас още оръжия, с цел да защитим дома на всеки и правото да се будим живи в домовете си ", сподели тя.

" Помогнете ни и ние ще реализираме дружно една огромна победа ", добави Зеленска в тирада пред американските конгресмени, които се изправиха на крайници, с цел да я приветстват.

Украинската първа дама съпроводи речта си с прожекция на фрагменти, на които се виждаха фотоси на деца, убити или ранени от съветската войска. Тя открои историята на Лиза Дмитриева - четиригодишно момиче, страдащо от синдрома на Даун, убита предишния четвъртък от съветски удар и назова това драма, която доста я е шокирала.

Вашингтон е изпратил военно съоръжение на стойност близо 7 милиарда $ на Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, напомня Агенция Франс Прес.

Пентагонът по-специално наскоро достави на Киев реактивните системи за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS) с обхват 80 км, които разрешават на украинската войска да доближава съветски цели, които преди този момент са били отвън обсега на нейната артилерия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР