Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещение

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещение
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна в Конгреса на САЩ: Искам оръжие! -

Първата дама на Украйна Олена Зеленска, която е на посещаване в Съединени американски щати направи послание в американския Конгрес и прикани членовете на Конгреса да дават военна помощ на украинските въоръжени сили, с цел да защитят страната от съветска експанзия. " Искам оръжие " - съобщи пред американските депутати Зеленска.

Олена Зеленска поздрави конгресмените с " Добро утро! " на британски, след което произнесе прочувствено послание на украински произнесе речта си на украински. Членовете на Конгреса я поздравиха с овации, а след първите й думи се смълчаха.

В началото първата дама на Украйна означи, че това е първата тирада на брачна половинка на непознат президент в Конгреса на Съединени американски щати.

„ Искам да се обърна към вас като към политици и представители на своите празненство, само че и като пред татковци и майки, като пред баби и дядовци. Аз желая да приказвам не като първа дама, а като жена и майка. Каквито и длъжности да имаме в своя живот, ние постоянно оставаме деца на нашите родители и родители на нашите деца. “

След това съпругата на Володимир Зеленски описа всекидневието на военна Украйна в фотоси през ориста на деца и възрастни, починали вследствие на военната експанзия на Русия против страната й.

Ето това е Лиза, срещнах се с това момиченце преди Коледа, когато отбелязвахме Рождество Христово с деца и я помня такава, като на тази фотография, радостна и безгрижна. Второто видео го направи майката на Лиза, споделя се Ирина, когато е взела щерка си и я завела на занятия. Майката пита – къде отиваме? А детето споделя името на обичаната си учителка. Момиченцето беше на 4 години. Вече я няма измежду нас. Ето детската и количка. На 14 юли Лиза почина в центъра на Виница вследствие на ракетен удар по града. Майка й е в тежко положение в болница и в продължение на няколко дни никой не искаше да й каже за гибелта на щерка й. Тези думички, „ Къде отиваме, мамо? “ – звучат в главата ми

" Много сме признателни, че Съединените щати стоят с нас в тази битка за нашите общи полезности, за нашия живот и самостоятелност.

Това, което Русия убива, Америка го избавя.

И би трябвало да знаете, че сме признателни. Но войната не е приключила. Терорът продължава. И аз ви приканвам, всички вас. В името на всички починали. В името на всички, които са изгубили ръце, крайници, от името на тези, които са живи, само че чакат членовете на техните фамилии да се върнат от фронта.

Сега ви апелирам за това, за което в никакъв случай не бих молила в друга обстановка.

Искам оръжие!

Не с цел да водя война на непозната територия, а с цел да защитим нашите домове, да запазим живота на нашите хора. Моля ви за системи за Противовъздушна отбрана, които да унищожават ракетите, които летят над нашите деца и нашите домове. За да не избиват тези ракети цели фамилии и да осакатяват нашите деца. “ – съобщи с нотки на молба в тона си Олена Зеленска.

„ Знам, че след броени дни Конгресът ще излезе в лятна почивка и ще се върнете през септември на работа и несъмнено календарът ви е цялостен и за септември, това е обикновено. Ние в Украйна в този момент нямаме естествен живот, не знам ще могат ли нашите деца да се върнат на учебно заведение наесен. Не зная моят наследник ще се върне ли на учебно заведение? Или моята щерка – ще може ли да продължи образованието си в университета. За какво да се готвят украинските учители? Да работят в учебно заведение, или да се крият в бомбоубежище. Ако имахме системи за Противовъздушна отбрана, щяхме да имаме отговорите на тези въпроси. Отговорите на тези въпроси се намират тук, във Вашингтон. Съединени американски щати знаят от персонален опит какво е тероризъм. Помогнете ни да спрем този гнет против украинския народ. Това ще бъде наша обща победа в името на живота, свободата и щастието на всички хора, на всички фамилии по целия свят. Ето защо ви апелирам, защо ви моли моят мъж. Ние не се обръщаме като ръководители на страната, ние се обръщаме като родители на своите деца. Искаме всяка майка, всеки татко да могат да кажат на своите деца:

„ Спи умерено, малчо! Повече няма да има ракети! " "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР