Първата дама на Украйна, Олена Зеленска, има изключително важна роля

...
Първата дама на Украйна, Олена Зеленска, има изключително важна роля
Коментари Харесай

Съпругата на Зеленски с трогателна реч към света

Първата дама на Украйна, Олена Зеленска, има извънредно значима роля – да бъде опора на брачна половинка си, Володимир Зеленски, да успокоява украинския народ, да вдъхва кураж, да бъде майка и закрилница – на личните си деца, и на цяла една нация. Ето нейното прочувствено послание към света:

" Напоследък голям брой медии от целия свят се обърнаха към мен с молби за изявленията. Това писмо служи като мой отговор на тези претенции.

Това, което се случи доскоро повече от седмица, беше невероятно за поверие. Страната ни беше спокойна, нашите градове и села бяха цялостни с живот.

На 24 февруари всички се събудихме от известието за съветска инвазия. Танкове минаха украинската граница, самолети влязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обстрелваха градовете ни. Въпреки уверенията на Кремъл, че това е " специфична интервенция ", това в действителност е всеобщо ликвидиране на украински цивилни.

Може би най-ужасяващите и опустошителни жертви са тези на децата. Осемгодишната Алис, която почина по улиците на Охтирка, до момента в който дядо ѝ се опитваше да я отбрани. Или Полина от Киев, която почина при обстрел, дружно с родителите си. 14-годишният Арсений, който беше ударен от парчета и не можа да бъде избавен, защото кола за спешна помощ не съумя да стигне до него в точния момент поради въздушна офанзива. Когато Русия споделя, че „ не води война против цивилни “, аз споделям имената на тези убити деца.

Нашите дами и деца в този момент живеят в бомбоубежища и изби. Вероятно всички сте виждали тези фотоси от метростанциите в Киев и Харков, където хората лежат на пода с децата и домашните си любимци. За милиони украинци в този момент това е ужасяващата действителност. В някои градове фамилиите даже не могат да излязат от бомбоубежищата поради безразборните и умишлени бомбардировки по гражданската инфраструктура.

Първото новородено по време на войната, видя бетонния таван на мазето, първият му мирис беше застоялия въздух на подземието. В този безпорядък се появиха доста деца, които не са видели мир в живота си.

Някои хора се нуждаят от интензивни грижи и непрестанно лекуване, само че не могат да ги получат в този момент. Колко елементарно е да се инжектира инсулин в мазето? Или да получите медикаменти за астма под мощен обстрел? Да не приказваме за хилядите пациенти с рак, чийто главен достъп до химиотерапия и лъчетерапия в този момент е отсрочен за неопределен срок. Местните общности в обществените мрежи са цялостни с обезсърчение. Войната против тези почтени хора е двойно закононарушение.

Пътищата ни са наводнени с бежанци. Погледнете в очите на тези изтощени дами и деца, които носят със себе си болката от изоставянето на околните и живота подобен, какъвто са го познавали. Мъжете, които ги водят до границите, леят сълзи, разбивайки фамилиите си, само че самоуверено се връщат, с цел да се борят за нашата независимост. В последна сметка, макар целия този смут, украинците не се предават. Украинците, без значение от политически възгледи, роден език, вярвания и националности, са единни.

Докато пропагандистите на Кремъл се хвалеха, че украинците ще ги посрещнат с цветя като спасители, те бяха замеряни с коктейли Молотов. Благодаря на жителите на атакуваните градове, които се проведоха, с цел да оказват помощ на нуждаещите се. Тези, които не престават да работят – в аптеки, магазини, публичен превоз и обществени услуги – демонстрират, че в Украйна животът печели.

Изразявам благодарност на тези, които предоставиха филантропична помощ на нашите жители и ви благодаря за продължаващата поддръжка. И на нашите съседи, които обилно отвориха границите си, с цел да обезпечат заслон на нашите дами и деца - благодаря, че ги пазихте, когато агресорът ни направи неспособни да го създадем ние.

На всички хора по света, които се сплотяват в поддръжка на Украйна. Виждаме ви! Ние сме тук, гледаме и оценяваме вашата поддръжка.

Украйна желае мир. Но Украйна ще пази границите си. Ще отбрани своята еднаквост! Затворете небето и ние сами ще се оправим с войната на земята.

Обръщам се към вас, скъпи медии: Продължавайте да показвате какво се случва тук и продължавайте да показвате истината. В осведомителната война, водена от Руската федерация, всяко доказателство е от решаващо значение.

И с това писмо желая да кажа на света: Войната в Украйна не е война " някъде там ". Това е война в Европа, покрай границите на Европейски Съюз. Ако не спрем Путин, който заплашва да стартира нуклеарна война, няма да има безвредно място в света за никой от нас.

Ние ще спечелим. Заради единството ни. Единство към любовта към Украйна.

Слава на Украйна! "

Часове след публикуването на отвореното си писмо, Зеленска показа Instagram фотоси на млади пациенти с рак, които се насочат на лекуване в Полша.

" Това са млади пациенти с рак от Украйна. Вчера те се криеха от обстрелите в мазетата на клиниките. Сега те пресичат полската граница, с цел да намерят сигурност, и най-важното - да продължат лекуването си. Никой агресор в света не може да им попречи да завоюват борбата против заболяването! ", написа Първата дама.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР