Първата дама на Украйна Олена Зеленска днес прие от името

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска днес прие от името
Коментари Харесай

Олена Зеленска прие награда от името на украинския народ

Първата дама на Украйна Олена Зеленска през днешния ден одобри от името на украинския народ премия за правата на индивида. Отличието бе връчено като знак на самопризнание за битката на украинците против съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата бе присъдена от Мемориалната фондация " Жертвите на комунизма ". Олена Зеленска, която е на посещаване във Вашингтон тази седмица, персонално получи оценката. " За мен е чест да бъда тук и да приема тази премия от името на всички украински мъже и дами, борещи се с съветската експанзия ", съобщи първата дама на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съпругът ѝ, украинският президент Володимир Зеленски, завоюва възторженостите на украинците и поддръжниците на Украйна по света, като остана в столицата Киев, откакто съветският президент Владимир Путин стартира офанзивата си против Украйна в края на февруари.

Зеленска изчезна дружно с двете си деца през първите месеци на нашествието, само че се появи на 8-ми май, с цел да приветства първата дама на Съединените щати Джил Байдън, която по това време бе в Източна Европа и направи необявено посещаване в Западна Украйна.

Утре брачната половинка на украинския президент ще приказва пред членовете на Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР