Първата дама на САЩ Мелания Тръмп прекара известно време с

...
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп прекара известно време с
Коментари Харесай

Мелания Тръмп се запозна в уникалните китайски дипломати – пандите


Първата дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп прекара известно време с две панди през последния ден от престоя си в Пекин.

Американската гостенка се срещна с пандите Менгер и Гу Гу на финала на визитата в Китай. Доналд Тръмп отпътува за срещата на организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие във Виетнам, само че брачната половинка му остана, с цел да види от близко обичаните и любвеобилни животни от зоологическата градина в Пекин, а по-късно прегледа и Великата китайска стена.

Г-жа Тръмп беше приветствана от група възпитаници, които развяваха китайски и американски флагчета и я съпроводиха до жилището на пандите.

Децата възторжено реагираха до момента в който Менгер се покатери на платформа и стартира да дъвче бамбукова пръчка. На мандарин името му значи „ Готиният №2 ”.

След това Мелания Тръмп беше „ уединено ” с Гу Гу зад кулисите, сподели шефът на зоопарка Ли Сяоган пред публицисти.

Роден през 1999, Гу Гу е „ хубава панда с добра памет ”, качества, които му оказват помощ да бъде „ дипломат на благосклонност на зоологическата градина ”, сподели шефът Ли.

Името Гу Гу няма съответен смисъл, само че в Китай употребяват повтарянето на срички, с цел да звучат имената по-очарователно.

Пекин сътвори всеобщо захласване по пандите в целия свят като част от дипломацията си и изпраща от тези животни в задгранични зоологически градини, където те стават извънредно известни.

През 2015 някогашната първа дама на Съединени американски щати Мишел Обама и брачната половинка на китайския президент Пън Лиюен избраха името на Бей Бей – панда, родена в зоологическата градина във Вашингтон.

Пандите, чието естествено местообитание е в планините на Югозападен Китай, са с доста ниска репродуктивност и страдат от външни фактори като загубата на натурален хабитат. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР