Първата дама на САЩ Джил Байдън се срещна с украинската

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън се срещна с украинската
Коментари Харесай

Джил Байдън посети Украйна. САЩ и Канада налагат нови санкции на Русия 

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън се срещна с украинската първа дама Олена Зеленска в границите на свое посоещение в Украйна, което не беше оповестено авансово. То беше осъществено в неделя, когато в двете страни се отбелязва Деня на майката.

Междувременно Съединени американски щати постановиха нови наказания на три съветски малките екрани, ръководители на "Газпромбанк " и общо 2600 лица от Русия и Беларус в отговор на военната инвазия в Украйна.

Успоредно с това страната беше посетена в неделя от канадския министър председател Джъстин Трюдо и от председателката на немския Бундестаг Бербел Бас , които разговаряха с президента Володимир Зеленски . Канада също разгласи нови наказания против Русия, както и военна помощ за Украйна.

Междувременно водачите на Г-7 обявиха, че са се заели с последователното унищожаване или възбрана на съветския нефт по време на видеоразговор със Зеленски.

Това стана на фона на течащите сега договаряния в Европейския съюз (ЕС) за шестия пакет от европейски наказания против Русия, който включва и ембарго на съветския импорт на нефт. Засега страните членки, които желаят да бъдат изключени от използването на тази мярка са Унгария, Словакия и България.
"Чувстваме вашата обич "
Срещата сред Джил Байдън и Олена Зеленска се състоя в учебно заведение в граничния украински град Ужгород , което сега се употребява като заслон за бежанци.
 Джил Байдън и Олена Зеленска играят дружно с украински деца в учебното заведение в Ужгород
Съпругата на американския президент Джо Байдън съобщи, че с визитата си желае да показва, "че хората на Съединените щати стоят с народа на Украйна ", добавяйки, че тази "брутална " война би трябвало да спре.

"Чувстваме вашата обич и поддръжка в подобен значим ден ", сподели Зеленска, определяйки, че визитата на Байдън в Деня на майката като доста алегорично.

След това двете дами седнаха и играха дружно с някои от десетките деца, които сега живеят в локалното учебно заведение.
Новите наказания против Русия
Съобщението за новите американски наказания против Русия пристигна след края на видеоразговор на водачите от Г-7 с Володимир Зеленски.

Високопоставен американски чиновник сподели, че те ще обиден 27 ръководители на "Газпромбанк ", само че не замразяват нейни активи, нито не разрешават покупко-продажби с банката. Новият лист с общо 2600 лица от Русия и Беларус планува визови ограничавания, само че към момента не е ясно кой тъкмо влиза в него.
 Джъстин Трюдо беседва с Володимир Зеленски в неделя
Съобщението на Съединени американски щати пристигна в неделя вечерта след ден, изпълнен с дипломатически събития, в това число срещи на канадския министър председател Джъстин Трюдо и председателката на немския Бундестаг Бербел Бас с украинския президент.

По време на визитата си в Киев Трюдо разгласи, че страната му ще даде на Украйна нова военна помощ, която включва оръжия, муниции и камери за дронове. Освен това Канада ще наложи наказания на 40 физически и 5 юридически лица от Русия, които по думите на Трюдо са "съучастници във войната на Путин ".

По време на своя конференция в Киев канадският министър председател разгласи още, че съветският президент би трябвало да разбере, че "Западът е безусловно решен да се опълчи на това, което той прави ". От думите на Трюдо стана ясно още, че Канада ще отвори още веднъж посолството си в страната и ще отстрани митата върху целия украински импорт за идната година.

Новите западни ограничения по отношение на войната в Украйна бяха оповестени в навечерието на 9 май, когато Русия по традиция празнува Деня на успеха над нацистка Германия във Втората международна война.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР