Първата дама на САЩ Джил Байдън обиди някои хора, след

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън обиди някои хора, след
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ обиди латиноамериканци, като ги сравни с тако

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън обиди някои хора, откакто оприличи испаноезични поданици на Съединени американски щати на "тако ".

От Националната асоциация на испаноезичните публицисти (NAHJ) дадоха отговор: "Ние не сме тако. "

Изказването на първата дама идва в интервал, в който известността на нейния брачен партньор Джо Байдън измежду испаноезичните гласоподаватели пада.

По време на речта си на конференция в Сан Антонио госпожа Байдън съобщи: "Разнообразието на тази общественост, отличителна като магазинчетата в Бронкс, красива като цветовете на Маями и неповторима като тако на закуска тук в Сан Антонио, е вашата мощ. "

От NAHJ приканиха госпожа Байдън "да отдели време, с цел да разбере " латиносите.

"Нашето завещание като латиноси се образува от разнообразни диаспори, култури и хранителни обичаи. Не ни вкарвайте в стандарти “, обявиха от организацията

Джил Байдън получи рецензии и през март 2021 година, когато произнесе погрешно испанската фраза Sí se puede (Да, ние можем), до момента в който разговаряше със селскостопански производители в Делано, Калифорния.

Проведено неотдавна изследване на Quinnipiac сподели, че 26% от испаноезичните хора в Съединени американски щати, които са основни гласоподаватели за Демократическата партия, утвърждават работата на Джо Байдън като президент, спрямо 55% година по-рано.

Докато водеше предизборната си акция, Байдън получи редица насмешки, когато се опитваше да ухажва испаноезичните гласоподаватели, като пускаше музикалния шлагер Despacito от телефона си, напомня BBC.

По време на своята акция през 2016 година някогашният президент Доналд Тръмп пък пусна в Twitter фотография, на която яде тако с надписа: "Обожавам латиноамериканците! "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР