Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова спечели първия

...
Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова спечели първия
Коментари Харесай

Великолепна Ивет Лалова стигна до първа победа на 100 метра за сезона

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова завоюва първия си старт на 100 мерта за сезона, оповестява bgathletic.com. Българката финишира с време от 11.28 секунди в съревнование за европейската клубна купа в испанския град Кастейон.
 Ивет Лалова е четвърта на 200 м в Нанджин
Лалова се състезава за турския ЕНКА към този момент десетилетие и за следващ път завоюва оптимален брой точки за клуба от дисциплинираност на европейско равнище.

Втора след Ивет финишира Рейчъл Милър (Темс Валий-Великобритания) - 11.49 секунди, а трета остана Лорийн Базоло (Спортинг-Португалия) - 11.57 сек.

С достижението си на 100 м от през днешния ден Лалова излиза на второ място в европейската класация за годината. По-бързо от нея това лято е бягала единствено Джоди Уилямс (Вбр) – 11.17 сек.

Ивет не се оправи с норматива на 100 м за Олимпийските игри в Токио 2020 от първия си старт, както направи на 200 м. През предходната седмица Лалова бяга 22.55 сек на 200 м и извоюва квота в дисциплината за петата си Олимпиада. Нормативът в по-късия спринт е 11.15 сек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР