Първата дама Десислава Родиво посети инкогнито Велико Търново, за да

...
Първата дама Десислава Родиво посети инкогнито Велико Търново, за да
Коментари Харесай

Първата дама посети инкогнито Велико Търново, за да се срещне с ученици

Първата дама Десислава Родиво посети тайно Велико Търново, с цел да се срещне с възпитаници.
Около 100 деца и младежи от 6 учебни заведения участваха на срещата в търновското учебно заведение „ Емилиян Станев “.
Учителите са били помолени учтиво да изоставен срещата, с цел да могат техните ученици да изразят мнение без да се тормозят.
Децата и първата дама се подредили в полукръг и почнали да разясняват тематиката за будителството. „ Така бяхме предразположени да се усещаме удобно и всеки да бъде себе си “, показа единадесетокласникът Георги Тодоров.
Той не крие, че е останал с положителни усещания от срещата с Десислава Радева, а останалите младежи също били доста удовлетворени. „ Това, което сподели тя пред нас е, че е жена с позиция “, уточни Георги. Срещата мина под мотото „ Деца приказват за будителство “.
„ Беше издигнат въпроса за актуалните будители и кои са през днешния ден те – учителите, музикантите, актьорите, културните дейци... Беше доста забавно изключително когато повдигнахме въпросът за учителите. Всеки имаше друго мнение – едни споделиха, че не всеки от тях може да бъде будител. Това беше мнение на по-малките, само че аз считам, че всеки преподавател е будител, тъй като учи младите да бъдат по-добри “, описа Георги Тодоров и добави, че в полемиката са споделили мнение всички възпитаници, съобщи Дарик.
Десислава Радева записва гражданското съдружие „ Живата вода на България “, което провежда срещата. Целта на организацията е да оказва помощ за опазването на българските обичаи, занаяти, да протегне ръка на литературата и изкуството, да се грижи за българския език и грамотността на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР