Първата част от плочата на пътната връзка „Модър-Царевец“ ще бъде

...
Първата част от плочата на пътната връзка „Модър-Царевец“ ще бъде
Коментари Харесай

Проектът „Модър-Царевец“ влиза в нов етап


Първата част от плочата на пътната връзка „ Модър-Царевец “ ще бъде отлята в най-скоро време. В това се увери заместител кметът по строителство и вложения Пламен Райчев при следващата си инспекция на обекта. Работници от фирмата-изпълнител „ Драгиев и ко “ връзват арматура за отливането на носещата бетонна основа от южната страна на пробива. Плочата ще свързва шлицовите стени от двете страни на пътя, както и тези, които са отлети в средата сред двете платна.

„ Това е значима част от осъществяването на плана, тъй като главната плоча стопира подпочвените води и не разрешава на асфалта да се надигне “, разяснява заместител кметът.

След отливането на главната плоча, от компанията ще положат втори слой хидроизолазия и нужните пластове асфалт, след което ще преминат от северната страна на обекта, с цел да приготвят отливането на плоча и там.

Техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев разяснява, че откакто завършат дейностите по основата на трасето от двете страни на пробива, ще се наложи да изчакат работата по другия план, който минава през връзката „ Модър-Царевец “.

„ Колегите, които ще работят по плана на ВиК за Южния обходен колектор, ще би трябвало да свършат своята работа, с цел да можем ние да продължим. В нашия план има и местни платна, само че под едното от тях би трябвало да мине канализационния колектор, а под другото – магистралния водопровод и по тази причина ще се наложи да изчакаме. Доколкото съм осведомен, проектите са през есента сътрудниците да стартират работа “, съобщи инж. Алексиев.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР