Първата болница за слонове, която отвори врати миналата седмица в

...
Първата болница за слонове, която отвори врати миналата седмица в
Коментари Харесай

Болница за слонове привлича туристи в Индия

Първата болница за слонове, която отвори порти предходната седмица в северния щат Утар Прадеш, към този момент стартира да притегля фенове на животните и многочислени туристи, оповестява организация Ройтерс.

42-годишната слоница Аша е положила лявата си лапа на табуретка в очакване на медицински обзор. Сценката е деликатно проследена от посетителите, които снимат всичко в най-големи елементи със своите смарт телефони.

Болницата в Матура е оборудвана с най-модерна здравна техника - безжични цифрови рентгенови скенери, термични изображения, ехография, най-различни средства за анестезия и карантинно поделение. Болничното заведение е освен леговище за потърпевши слонове, а и огромна атракция за локални и задгранични туристи.

Слоновете са съставка от индийската просвета и с горделивост биват показвани по шествия и празници в южната част на страната. Тези животни се употребяват и за туристическа атракция в индийските забележителности в северните и западните райони на Индия.

Болницата беше открита в петък в свещения за индуистите град Матура.Тя се издигната на 4 хиляди квадратни метра повърхност и е предопределена за лекуване на заболели, ранени и застаряващи животни.

Популацията на слоновете в Индия спадна до 27 312 екземпляра през 2017 година от 29-30 хиляди през 2012 година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР