Първата български ракета Григор Димитров започна с победа участието си

...
Първата български ракета Григор Димитров започна с победа участието си
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира с чист успех в Монреал


Първата български ракета Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Монреал, Канада, откакто надигра представителя на домакините Алекси Галарно с 6-4, 7-5 за към един час и половина игра.

Двубоят стартира по-добре за нашия тенисист, който проби 237-ия в международната класация в петия гейм. В началото на шестия срещата бе прекратена краткотрайно поради дъжд. При завръщането на двамата на корта Димитров не изпусна контрола върху събитията и резервира задатъка си за крайното 6-4.

Втората част обаче не започва по усета на 31-годишния хасковлия, който позволи разпределяне и Галарно се възползва за преднина от 3-0.

Канадецът водеше с 5-3 и сервираше за равнене на сетовете, когато Григор върна брейка и по-късно завоюва подаването си. Галарно очевидно беше отчаян от развиването на събитията и позволи нов пробив, след който Димитров не сбърка и затвори мача в своя изгода. 15-ият в главната скица приключи с 10 аса и нито една двойна неточност, като загуби единствено осем точки на първи сервис за целия мач.

В спор за място на осминафиналите той ще играе с Алекс Де Минор. Австралиецът отстрани от конкуренцията представителя на домакините Денис Шаповалов след триумф със 7-5, 7-6 (4) в доиграването посред им след спирането поради дъжд през вчерашния ден.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР