Първата българска ракета Виктория Томова отпадна от американката Даниел Колинс

...
Първата българска ракета Виктория Томова отпадна от американката Даниел Колинс
Коментари Харесай

Томова се бори храбро, но падна от американка

Първата българска ракета Виктория Томова отпадна от американката Даниел Колинс с 0:2 (6:7(3), 2:6) във втория кръг на тенис шампионата в Маями с награден фонд от 8,8 милиона $. Мачът продължи повече от час и половина.

Българката, която отпадна в квалификациите, само че по-късно влезе в главната скица като " щастлива губеща " и победи словачката Ана-Мария Шмидлова на старта, стартира нерешително и позволи на два пъти в първия сет да изостане с три гейма разлика. Томова обаче сподели темперамент и докара нещата до тайбрек, който за жалост загуби с 3:7.

Това вдъхна убеденост на Колинс, която направи нови два пробива при започване на втората част за 3:1. Томова върна един пробив, само че Колинс направи рибрейк и поведе с 5:1. При своето подаване Томова съумя да избави един мачбол и да стигне до 5:2. В идващия гейм обаче Даниел Колинс стигна до успеха с 6:2, макар че българката съумя да избави още един мачбол.

В идващия кръг Колинс ще играе против сънародничката си Джесика Пегула, която също реализира чиста победа с 2:0 (6:3, 6:1) против канадката Катерине Себов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР