Първата българска ракета Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с

...
Първата българска ракета Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с
Коментари Харесай

Григор Димитров преклони глава пред четвъртия в света на United Cup

Първата българска ракета Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с 1:2  (6:4, 2:6, 6:7) във втори мач от борбата сред България и Гърция на United Cup в Австралия. По-рано Изабелла Шиникова загуби с 1:2 (6:3, 4:6, 1:6) от Деспина Папамихаил.

Двубоят стартира равностойно, мачът вървеше гейм за гейм и пробиви нямаше до 5:4 за българина. Гришо съумя да пробие Стефанос Циципас в доста забавен и трагичен гейм и да завоюва първия сет с 6:4. На Григор му бяха нужни четири сет пойнта, с цел да поведе в срещата.

Във втория сет обаче Циципас направи пробив при 1:1 гейма и поведе в резултата с 2:1. Стефанос затвърди пробива си, взимайки своето подаване.  Последва нов гръцки пробив и 4:1. След това Григор Димитров беше близо да върне единия от двата пробива, само че не съумя. В последна сметка Циципас взе сета с безапелационното 6:2.

Третият сет стартира с две оспорвани разигравания, като Циципас имаше два шанса за пробив, само че българинът сподели темперамент и завоюва подаването си. След това хасковлията имаше на собствен ред точка за пробив, само че не съумя да отмъкне гейма от противника си. Сетът още веднъж вървеше гейм за гейм, а Гришо съумя да поведе с 3:2 след гейм на нула. Той затвори разиграването си с ас. При 4:3 за Григор Димитров, Циципас стартира нерешително своя сервис. Българинът сподели страхотна игра, с цел да стигне до 40:15 и два шанса за пробив. Стефанос Циципас обаче показва свръхестествен сервис и записа четири бързи точки от начален удар и изравни резултата на 4:4. С съвършен гейм на нула, Григор Димитров поведе с 6:5 и си обезпечи най-малко тайбрек. Последният гейм потегли добре за Григор, който поведе с 30:0, само че Циципас съумя да завоюва разиграването си и да стигне до 6:6 и тайбрек.

Решаващият тайбрек стартира чудесно за Циципас, който записа и мини пробив още при първия сервис на Григор Димитров, а по-късно поведе с 3:0 след два отлични сервиса. Нашият тенисист съумя бързо да върне две точки и да резервира интригата жива в тайбрека. Стефанос Циципас продължи да има преимущество от две точки при 6:4 и съумя да затвори дуела с 7:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР