Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey

...
Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey
Коментари Харесай

Наш ученик с медал от космическия лагер в Турция

Първата българска група в интернационалния галактически лагер Space Camp Turkey за 2017 година се завърна с орден и доста нов опит в екипната работа в интернационална среда и най-новите технологии.

Отличието сграбчи 14-годишният Владимир Николов от гр. Русе откакто сподели най-вече познания и умения по време на престоя си в лагера от 2-и до 8-и юли 2017 година В групата имаше 22 деца от цяла България. Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Литва, Англия, Полша, Турция, Гърция за два медала.

По време на престоя си, децата бяха разпределени в интернационалните тимове, където демонстрираха освен дарба за екипна работа, само че и умения да се оправят с сложени задания и провокации. Те имаха опция да проведат и видеоразговор с астронавт от НАСА, към който децата от българската група зададоха голям брой въпроси.

Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса като: обличат астронавтски костюми, тестват придвижвания в безтегловна среда, упражняват на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР