Първата българка в световния бокс и трикратна световна шампионка Деси

...
Първата българка в световния бокс и трикратна световна шампионка Деси
Коментари Харесай

Гордост: Първата българка в световния бокс Дейзи Ланг с национално отличие

Първата българка в международния бокс и трикратна международна шампионка Деси Кирова (Дейзи Ланг) получи национално самопризнание на церемонията за 100 годишния празник на българския бокс. Тя бе поканена от президента на боксовата федерация Красимир Инински, дружно с всички боксови митове, състезатели, уредници, треньори, рефери и други, които участваха на тържественото събитие.

Десислава Кирова и Красимир Инински бяха наградени с най-високото самопризнание " Почетен знак с лента " за принос и развиване на спорта от Ректора на Националната спортна академия " Васил Левски " - проф. Красимир Петков. На церемонията бяха отличени олимпийски, международни, европейски и други първенци, рефери, съдии, уредници и специфични посетители - те получиха почетна монета за 100-годишнината и Албум за историята на българския бокс.

Президентът на федерацията получи също и Златен орден от БОК и възпоменателен плакет на Министерството на младежта и спорта.

Деси се качи на сцената разчувствана от оказаната за нея чест: " Чувствам се приета в България. Благодаря на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, който ме предложения в България.

100-годишнината на българския бокс е специфичен миг за мен. Навремето прокарвах пътя на женския бокс в България по време на доста сложни времена. По насила трябваше да се потвърждавам в чужбина, където знаете, че е още по тежко. Голяма чест за мен е и благодаря също на ректора Спортната академия проф.
Красимир Петков за специфичната премията " Почетен Знак с лента " за принос към българския бокс. Радвам се, че новото потомство може да се развива в България. Резултатите са налице и за женския бокс -има доста триумфи. Поздравявам всички мои фенки в моята татковина. Сърцето ми е в бокса и бойните изкуства ", добави Дейзи Ланг. Според нея боксът ще остане част от олимпийската стратегия на игрите в Лос Анджелис през 2028 година

" Навремето се борех боксът да стане олимпийска дисциплинираност. В Олимпийския бокс рискът за контузии е по-малък. Няма да махнат олимпийски бокс от Олимпийските игри в Лос Анджелис. Надявам се да се трансформират разпоредбите. ", сподели още на Дейзи Ланг, която долетя от Щатите, където живее през последните 20 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР