Първата американска проба от астероид, доставена на Земята от сондата

...
Първата американска проба от астероид, доставена на Земята от сондата
Коментари Харесай

Първата проба на НАСА от астероид пристигна в Хюстън за научен анализ

Първата американска проба от метеорит , доставена на Земята от сондата " ОСИРИС-РЕКС " на НАСА в неделя, ден по-късно дойде в непрекъснатия си дом в галактическия  център " Джонсън " в Хюстън , заяви Синхуа.

Екипът на задачата ще прекара идващите няколко седмици в чистата стая в центъра, построена особено за тестът от метеорита Бену. 
Материалът ще бъде съхранявана и популяризирана измежду учени от целия свят, оповестяват от НАСА. 

" ОСИРИС-РЕКС " е първата американска задача , чиято цел беше да събере проба от метеорит и да я върне на Земята. От НАСА споделиха, че връщането й бележи първата по рода си задача за Съединени американски щати, която също по този начин " ще отвори капсула на времето към началото на нашата Слънчева система ".

Бену евентуално е добре непокътната останка на 4,5 милиарда години от ранната Слънчева система. От НАСА чакат с помощта на тестът да придобият визия за ролята, която сходни метеорити са изиграли при образуването на планетите и доставянето на органична материя и вода на Земята, което в последна сметка може да е довело до появяването на живот.

Данните, събрани от задачата " ОСИРИС-РЕКС ", също по този начин ще допринесат за по-доброто схващане на метеоритите , които биха могли да се сблъскат със Земята, и ще подкрепят бъдещите старания за отклоняването им.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg