Първа в света Франция забрани полетите на кратки разстояния. Мярката

...
Първа в света Франция забрани полетите на кратки разстояния. Мярката
Коментари Харесай

Франция забрани полетите на кратки разстояния

Първа в света Франция забрани полетите на къси дистанции. Мярката се отнася за вътрешни полети, като наложително изискване е да има трен, който да предлага различен транспорт.

„ Ние сме първите, които го направиха ", поздравяват се френските управници и назовават признатото решение „ изпратен сигнал " към света и „ спазен ангажимент ". Конкретно, възбраната касае част от вътрешните полети, при които има опция за пътешестване с трен, с дълготрайност не повече от 2 часа и 30 минути.

Всъщност, публичните отзиви в страната по този въпрос са доста разнопосочни. Целта на възбраната е изхвърлянето на по-малко нездравословни излъчвания в атмосферата, само че мнозина считат, че тя е условност, защото съкратените размери на въглероден диоксид от спрените самолети ще бъдат незначителни.

Франция направи поредна, въпреки и дребна, стъпка към по зелено бъдеще. Решението за прекъсване на късите вътрешни полети е част от работата на гражданската спогодба за климата. Под ударите попадат полети от Париж до Нант, Бордо и Лион.

„ Тази възбрана за потребление на самолети, когато има други възможности с трен, за пътувания с дълготрайност до 2 часа и 30 минути, е първа в света. Това е избор, изработен от жителите, който държавното управление трансформира в деяние ", съобщи Оливие Веран, представител на френското държавно управление.

Далеч от първичните упоритости за унищожаване на всички полети при съществуване на железопътна опция за по-малко от четири часа, мярката ще има лимитирани последствия във връзка с световното стопляне, само че дава образец. „ Това ще промени нещо на национално равнище, само че, с цел да има световен резултат, би трябвало всички да се включат. Добре е, че Франция по някакъв метод е движеща мощ в Европа по този въпрос и задава звук и други страни да създадат същото ", споделя Патрик.

С по-малко от 5000 годишни пътувания, тези полети съставляват минимална част от вътрешния въздушен трафик във Франция, който генерира едвам 0.5 % от общите френски излъчвания въглероден диоксид.

Давид от своя страна намира мярката за доста значима от екологична позиция и мисли, че е трябвало да се реализира от дълго време, изключително откакто има толкоз доста влакови връзки.

Докато се лишава от един замърсител, преди дни различен изплаши стотици парижани.

Тежки, черни кълба пушек покриха небето над Париж, откакто пламна текстилен склад край френската столица. Местните управляващи посъветваха хората да заобикалят региона и да държат прозорците си затворени, само че прибавиха, че няма токсична заплаха.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР