Първа трудова борса за предстоящия летен сезон се провежда в

...
Първа трудова борса за предстоящия летен сезон се провежда в
Коментари Харесай

Преди сезона: Първа трудова борса за кадри в туристическия бранш


Първа трудова борса за идния летен сезон се организира в Бургас. Освен българи, в нея могат да вземат участие и украински бежанци, получили краткотраен статут за престояване у нас.

Организираното от Агенцията по заетостта събитието протече при огромен интерес. Над 1200 са авансово оповестените свободни работни места, като става въпрос най-вече за сезонна претовареност. Търсят се помощник-готвачи, камериерки и админи, а заплатата е междинна за страната.

Украинци, бягащи от войната, също демонстрираха интерес, като те са подготвени да работят каквато и да е работа. Въпреки несигурността към войната в Украйна, хотелиерите по Черноморието се приготвят за сезона и се надяват рецесията за фрагменти в бранша частично да бъде решена точно с наемането на украинци.

" Предлагаме работа за повсеместен личен състав - хотелско домакинство, админи с непознати езици, готвачи, сервитьори, сладкари, общо взето в един хотелски комплекс изцяло обслужване ", споделя Божидар Николов, маркетинг управител в хотел.

" Не знам езика, тук не мога да упражнявам моята специалност, за това сме съгласни на каквато и да е работа, която ще ни разреши да живеем ", споделя Наталия от Харков.

" Завършила съм като готвач, работила съм като готвач, като камериерка, хигиенистка съм била ", споделя Татяна.

" Може би 80% или повече са свързани със сезона и с туризма. На фона на ниския брой безработни в общината надали не за всеки регистриран има и работно място декларирано ", споделя шефът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев.

До края на месеца сходни трудови тържища ще има още в Русе и Варна, а през май и в София.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР