Първа точка в програмата за работа на Народното събрание е

...
Първа точка в програмата за работа на Народното събрание е
Коментари Харесай

Депутатите разгледат годишните доклади на ДАНС, ДАР и „Военно разузнаване“

Първа точка в програмата за работа на Народното събрание е годишен отчет за активността на Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ за 2022 година. Заседанието в тази му част ще бъде закрито, защото отчетът е с равнище на подредба „ секретно “, според Закона за отбрана на класифицираната информация.

Депутатите ще прегледат при закрити врата и годишен отчет за активността на Държавна организация „ Разузнаване “ /ДАР/ за 2022 година, както и годишен отчет за активността на Служба „ Военно разузнаване “ за 2022 г . Програмата включва и отчет на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2022 година

Депутатите ще гласоподават на първо четене законопроект за допълнение на Закона за локалните налози и такси . Предвиден е постоянен парламентарен надзор, в който на въпроси ще дават отговор министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Вчера Стою Стоев от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ заяви пред публицисти в Народното събрание, че председателският съвет е решил Народното събрание да одобри в бърз порядък законите по Плана за възобновяване . По думите му е значимо да се следва прецизно написана стратегия през септември. Той уточни, че по тази причина още от през днешния ден внасят три точки в програмата на Народното събрание, свързани с Плана за възобновяване и Шенген, това са втората част от закона за ограниченията против изпирането на пари, два законопроекта за промени в Закона за публичните поръчки, както и валутният закон.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР