Първа точка Първа точка“ е видео подкаст на Капитал“ с

...
Първа точка Първа точка“ е видео подкаст на Капитал“ с
Коментари Харесай

Никола Тулечки гостува в "Първа точка"

Първа точка

„ Първа точка “ е видео подкаст на „ Капитал “ с водещ Полина Паунова. Включва поредност изявленията по значителните настоящи и политически тематики и предлага диалози по най-важните тематики в обществото.

Каква е разликата в аналоговото и машинното отчитане на изборните резултати и каква е вероятността да се манипулира резултатът от избор, когато се гласоподава с устройства. Отговор на тези въпроси ще даде в подкаста " Първа точка " лингвистът Никола Тулечки.

Тулечки е специалист по данни в " Онтотекст " от 2017 година и един от създателите на Сдружение " Данни за Добро ". Завършил е докторантура в Тулуза (Франция) върху приложенията на автоматизирана обработка на езика на отчети за произшествия в авиацията. В " Онтотекст " работи по разнородни научноизследователски планове, където главно се занимава със семантично моделиране и консолидиране на данни.

След основаването на " Данни за положително " Тулечки проучва рисковете от платен и следен избор.

Разговорът с него можете да гледате в профилите на Капитал във Фейсбук и YouTube в четвъртък от 16.30 часа.
Реклама Свързани публикации Подкаст с Божидар Божанов: Не е ясно дали машините ще работят с новия тип хартия 2 декември 2022, 13:26 Подкаст с Татяна Дончева: Ако Нинова направи коалиция с ГЕРБ, това ще занули Българска социалистическа партия 24 ноември 2022, 15:41 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Полина Паунова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР