Първа точка от дневният ред на предстоящата сесия на Общински

...
Първа точка от дневният ред на предстоящата сесия на Общински
Коментари Харесай

Общинските съветници си избират председател

Първа точка от дневният ред на идната сесия на Общински съвет Кюстендил е докладна бележка по отношение на избиране на ръководител,поради приключването на шестмесечния ротационен мандат.

В дневният ред са включени няколко докладни свързани с Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги, в това число установяване размера на локални налози, организацията по сигурността на автомобилното придвижване и размера на такса битове боклуци.

Общинските съветници ще гласоподават план съглашение по отношение на партньорство на Община Кюстендил с община Сапарева баня, за осъществяване на ветеринарно- медицински действия за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета.

Поради неналичието на подслон за безстопанствени кучета в Община Сапарева баня при свободни места в кюстендилския подслон ще бъдат одобрявани четириноги от прилежащата община.

„ Община Кюстендил кандидатства по планове по европейски стратегии -изграждане на юношески центрове. По програмата аплайват единствено регионални градове, като към този момент са построени 4 такива центъра в страната.

Дано община Кюстендил бъде включена в идващият транш,финансовите параметри са много съществени. В Кюстендил имаше Младежки дом,който през 90 те години беше закрит и се обитаваше в постройката на читалище „ Братство-1869 “ Кюстендил.На някои места младежките домове бяха непокътнати. Град Кюстендил има потребност от такива центрове, те ще са потребни за развиването на младежите в област Кюстендил. “ съобщи Иван Андонов.

Община Кюстендил кандидатства по няколко обществени процедури по програмата „ Развитие на човешките запаси “-бъдеще за деца с увреждания, грижа в дома и за подсилване на общинския потенциал за хората,които работят в областта на обществените услуги.

В дневният ред са включени и три докладни мемоари за продажба на общински жилища.

Заради метаморфоза в общинска администрация и неспособност да се заседава в общинската зала, сесията ще се организира във Възрожденското учебно заведение на 30 ноември.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР