Първа среща между Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън в качеството

...
Първа среща между Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън в качеството
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън се срещнаха в Люксембург

Първа среща сред Жан-Клод Юнкер и Борис Джонсън в качеството му на министър председател на Англия. Двамата разискаха Брекзит на работен обяд в Люксембург. След срещата стана ясно, че Европейският съюз към момента чака оферти от Лондон по противоречивите въпроси. Кореспондентът ни Десислава Апостолова с повече информация.

Напредък по договарянията сред Европейски Съюз и Англия няма. Жан-Клод Юнкер реши да предложения Борис Джонсън в родния си Люксембург. Британските медии се занимаваха повече с това, какво ще обядват двамата в първокласен ресторант в центъра на Люксембург, може би тъй като не чакаха значителен пробив. Това се и случи. Брюксел продължава да чака съответни оферти от Лондон, те обаче по този начин или другояче не идват.

Пред публицистите в Люксембург Жан-Клод Юнкер назова срещата си с Борис Джонсън другарска, само че в изказване изясни, че Брюксел към момента чака съответни оферти от за защитния механизъм за ирландската граница. Такова към момента няма.

След обяда си с Юнкер Джонсън беседва и с премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Двамата трябваше да дадат взаимна конференция, само че Джонсън бързо си потегля поради проява на съперници на Брекзит, които скандираха против него " Трябва да се срамувате от себе си ". Бетел също не спести рецензиите си.
Ксавие Бетел - министър председател на Люксембург: Не можете да държите бъдещо на страната си пленник за политически и партийни игри. Така че в този момент наред е господин Джонсън. Той държи в ръцете си бъдещето на всички жители на Обединеното кралство и на всички жители на Европейския съюз, живеещи във Англия. Това е негова отговорност. Вашите жители, нашите жители разчитат на вас. Но часовникът тиктака, използвайте рационално времето си.Борис Джонсън - министър председател на Англия: Мисля че имаме задоволително време, с цел да реализираме съглашение сред в този момент и 17-18 октомври. Но както в никакъв случай няма да се уморя да дублирам - в случай че не можем да създадем договорка до тогава, въпреки че имаме предпочитание да работим доста интензивно, с цел да го създадем, само че в случай че не успеем да го създадем до тогава, желая да ви уверя, че ще напуснем Европейския съюз на 31 октомври - с или без договорка.
Борис Джонсън разгласи, че занапред нататък договарящите екипи ще се срещат всеки ден.

Борис Джонсън беше и обект на подбив в Люксембург поради сравнението, което направи през уикенда. Той съпостави себе си с героя от комиксите Хълк, който съумява да излезе от всевъзможни обстановки.

Европейският парламент също ще одобри тази седмица резолюция за Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР