Първа седмица търговия, за вече публичната Болерон, е факт. В

...
Първа седмица търговия, за вече публичната Болерон, е факт. В
Коментари Харесай

Акция на седмицата: Болерон


Първа седмица търговия, за към този момент обществената Болерон, е реалност. В рамките на тази комерсиална седмица, акциите на компанията съумяха да набъбнат от 3.32 лева за брой в първия ден на IPO-то до близо 4 лева за акция, което е растеж към 20%. Това се случи при релативно дейна търговия с книжата на компанията.

Припомняме, че на първичното си обществено предложение, осъществено на пазара за дребни и междинни компании - Beam, Болерон набра капитал от близо 3.2 милиона лв., пласирайки малко над 950 000 акции. Компанията предложи 1.1 милиона акции на цена от 3.32 до 9.95 лв. за акция.

Платформата на Болерон предлага новаторски метод за улеснено онлайн обезпечаване. Дни преди първичното обществено предложение (IPO) създателите на Болерон направиха поръчка, че имат намерение да употребяват събрания капитал за агресия към Румъния и Гърция. Целта е да се стъпи на двата прилежащи пазара, посредством партньорства с локални телекоми, още преди края на 2024 година

Вижте какво сподели изпълнителният шеф на Болерон Александър Цветков, в особено изявление в подкаста " Силата на вложенията ":

" Болерон " е основана през 2019 година с ясната цел да сътвори софтуерен артикул, посредством който да свърже застрахователи и клиенти и да направи застраховането налично, бързо и комфортно онлайн и през мобилен телефон.

Още при основаването на компанията е взето решението, че най-хубавият метод да усъвършенства своята технология, е като самата тя я употребява. За задачата основава мобилно приложение и уеб страница, през които започва своята брокерска активност.

До момента сдружението е натрупало 6.5 млн. лева премиен доход (продадените застраховки през платформата на „ Болерон “) от над 20 хиляди клиенти.

Продажбите единствено за 2023 година през уеб страницата и приложението възлизат на 3.4 млн. лева, което е със 126% повече по отношение на 2022 година Разчетите за 2024 година и 2025 година плануват над 100%  растеж за всяка от двете години на продажбите през личният си бранд  в България.

" Moятa житeйcĸa цeл e дa нaпpaвим ĸoмпaниятa ни пoнe oт $1 милиapд oцeнĸa. Зa тoвa ca ни нeoбxoдими 10 гoдини и ниe имaмe тoзи 10-гoдишeн плaн зa paзвитиe. Hиe нe иcĸaмe дa пpoдaвaмe ĸoмпaниятa cи, a иcĸaмe дa пpoдължaвaмe дa нapacтвaмe бизнeca cи ", съобщи в особено изявление за изданието money.bg Александър Цвeтĸoв.

Целите на компанията са смели – те включват увеличение на премийния доход до 280 млн. евро. през 2029 година при към 900 хиляди плащащи клиенти от три страни. За същата година компанията предвижда да излезе на облага преди лихви, налози и обезценка (EBITDA) от 12 млн. евро.  Данни: БолеронДългосрочната бизнес тактика за развиването на „ Болерон “ стъпва върху два съществени приходни стълба за компанията: продажби към крайни клиенти през личен брокер Boleron.bg, където компанията чака да удвои продажбите на застраховки през актуалната година и продажби, посредством стратегически партньорства с телекоми и огромни онлайн търговци, където мениджмънта на „ Болерон “ вижда максимален капацитет за бъдещо развиване.От края на 2023 година в това направление компанията към този момент има работещо партньорство с „ Виваком “ в България. Моделът е явен – „ Болерон “ дава своята платформа на стратегически сътрудници, а те от своя страна я употребяват, с цел да предложат на своята потребителска база застрахователни принадлежности бързо и комфортно онлайн. „ Болерон “ печели комисион от всяка продадена застраховка през сътрудниците, които употребяват неговия програмен продукт.  Ръстът на прогнозния премиен доход е директно обвързван със стъпването в Румъния и Гърция, където има 16 млн. стопански дейни консуматори.Какво включват бъдещите проекти на компанията?Чисто в случай че се гледа статистиката от 3.5 милиарда лв., 1.1 милиарда лв. е гражданската отговорност, тъй като е наложителна. При Болерон, тъй като продават повече застраховки, статистиката не е точна по този начин. Те продават и други застраховки, а съгласно мениджмънта на компанията точно тези други застраховки ще се усилват като търсене, по сходство на развитите страни и останалите страни в района.Колкото по-развита е една страна толкоз по-голям % от застраховките се изместват към здравното и живото-застраховането. Това е наклонност, която мениджмънта на Болерон, има вяра, че ще се развива изпреварващо и в страната ни. Много огромно усъвършенстване на опазването на здравето в България няма и единствения метод за приемане на скъпо лекуване в чужбина е със застраховка. Затова от Болерон гледат в тази посока още от основаването на компанията, а концепцията им, за която работят от доста време е – да може един ден клиентът да има опция да съпоставя всички типове здравни застраховки на разнообразни застрахователи и да избере да купи най-подходящата за него.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР