Първа рокада в екипа си направи здравният министър д-р Стойчо

...
Първа рокада в екипа си направи здравният министър д-р Стойчо
Коментари Харесай

Първа рокада в здравното министерство: Кацаров смени директора на Медицински надзор

Първа рокада в екипа си направи здравният министър доктор Стойчо Кацаров. Той смени шефът на " Медицински контрол ", която до момента се оглавяваше от доктор Георги Деянов. На негово място от 25 май е назначен доктор Георги Христов, оповестиха от здравното министерство.

Конкретна причина за промяната не се показва. " Медицински контрол " е една от най-важните контролни структури в министерството и всеки министър избира да избере собствен приближен човек за нея.

Мегаагенцията беше основана през 2019 година и сплоти в едно организациите по трансплантации и медицинки одит. За първи неин началник беше назначен Росен Иванов, който през септември предходната година беше освободен от някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов след вътрешна инспекция, която открила " редица нарушавания и предложи промяна на управлението ". Тогава проф. Ангелов назначи доктор Деянов.

Новият началник доктор Георги Христов е работил като участъков доктор по систематизиране област Монтана и община Свищов. От 1991 година до 1994 година работи в Центъра за бърза здравна помощ - София, а от 1995 година до 2000 година в хирургичния кабинет на III градска болница.

От 2003 година реализира надзор доболнична и болнична здравна помощ в Столичната здравноосигурителна каса. В интервала от 2005 година до 2012 година работи по договаряне, методология и надзор на болничната здравна помощ в НЗОК. Работил е в администрацията на омбудсмана.

От 2015 година стартира работа в дирекция " Контрол на медицинските действия и оценка на качеството " в организация " Медицински одит ". Последно работи в Дирекция " Методология на медицинските действия и денталните действия " в НЗОК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР