Първа по рода си областна среща на Ученическите съвети се

...
Първа по рода си областна среща на Ученическите съвети се
Коментари Харесай

Проведоха областна среща в ППМГ-Враца /снимки/

Първа по рода си регионална среща на Ученическите препоръки се провежда в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “-Враца, оповестиха от управлението на школото. Инициативата е на Ученическия съвет на гимназията и се осъществя взаимно с Младежки Център – Враца.
Участие във форума взеха възпитаници и педагогичен експерти от разнообразни обитаеми места в района. При формалното разкриване, те бяха приветствани от Татяна Василева – шеф на ППМГ и Ивка Гиздина – старши специалист по приобщаващо обучение към РУО – Враца.
В обръщението си Василева акцентира какъв брой значимо за сполучливата реализация на младежите е да имат качества да ръководят разнообразни процеси и да провеждат действия. Участието в сходни начинания спомага за възстановяване на тези умения и младежите стават още по-можещи, изобретателни, инициативни.
Според Ивка Гиздина, посредством сходни начинания на младежите може да се види гражданското обучение в деяние, надграждат се лидерски умения, които след това се мултиплицират за една сполучлива реализация.
Обучението се организира в два модула и се ръководеше от Никола Живков от Младежки център – Враца. Темата на първата част беше обвързвана с създаване на финансовата просветеност и разпределението на задания и отговорности. През втората част акцентът беше подложен на изгражданито на доверие в колектива. Основната цел на срещата беше младежите да придобият умения за деяние при образуване на разнообразни събития през техните неофициални групи и училищен препоръки, което от своя страна ще подкрепи ученическото самоуправление на локално и районно равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР