Първа оставка заради смъртта на 16-годишното момче в София. Главният

...
Първа оставка заради смъртта на 16-годишното момче в София. Главният
Коментари Харесай

Първа оставка след фаталния инцидент с 16-годишния Людмил

Първа оставка поради гибелта на 16-годишното момче в София. Главният проектант на регион „ Триадица “ Иван Шишков напуща поста си. Това заяви кметът на региона Димитър Божилов на конференция по отношение на трагичния случай на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов ", при който 16-годишно момче почина от токов удар.

По думите му има лист с 23 търговски обекта на територията на региона. От тях 11 даже не са били налични все още на инспекциите. Други шест пък били с неточни координати. На още толкоз са формирани констативни актове.

От конференция на кмета на София Йорданка Фандъкова през вчерашния ден стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е получил електрозахранване на база служебна записка, подписана със запетая от основния проектант на регион “Триадица”. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в употреба. Точно този документ обаче е част от изискванията за подписване на контракт за подаване на напрежение от ЧЕЗ. Оттам пък прецизираха, че е не са надзорен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

"Тази записка е била издадена и подписана, когато основният проектант на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще установяват проверяващите органи. Главният проектант съобщи, че ще напусне региона за разяснение на обстоятелствата като морална и човешка постъпка ", сподели Божилов.

"Той твърди, че не го е подписал, само че като човешки акт е подготвен да се отдръпна ", добави районният кмет за отдръпването на арх. Иван Шишков.

Той заема длъжността от 2008 година насам. "Тези обекти са ситуирани там през 90-те години. Факт е, че има някакви подозрения по връзки на тяхната законообразност, само че е значимо да се разкрие истината. С встъпването ми в служба желаех от началниците на отдели да ми кажат какви преписки се движат. Проверих деликатно и тази кореспонденция не фигурираше там ", сподели още той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР