Първа неформална среща на енергийните министри от Европейския съюз се

...
Първа неформална среща на енергийните министри от Европейския съюз се
Коментари Харесай

​Първа неформална среща на енергийните министри от ЕС се провежда в София

Първа неофициална среща на енергийните министри от Европейския съюз се организира през днешния ден в София. Събитието е част от календара на Българското европредседателство. Специален посетител е еврокомисарят по енергетика и климатични промени Мигел Канете, а самата среща ще бъде ръководена от българския енергиен министър Теменужка Петкова.


Основна тематика на съвещанието ще бъде бъдещият законодателен пакет, обвързван с чистата сила. Въпреки че взетите през днешния ден решения не са правнообвързващи, те ще служат за основа на бъдещите законодателни ремонти. Европа си е сложила за цел да отстрани всички замърсяващи енергийни мощности.

България е наранена от този развой, защото три от главните ни централи на въглища в Маришкия басейн не могат да покрият първите въведени критерии, които влизат в действие от 2019 година Заради това страната ни води договаряния за реализиране на пролонгация, до момента в който бъдат признати нови правила.
Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Основната цел на днешната среща е да отчетем напредъка по досиетата, свързани с енергийната успеваемост, силата от възобновими енергийни източници, с регламента за ръководство, както и с някой съществени детайли във връзка с регламента, обвързван с активността и съдействието на европейските енергийни регулатори.Мигел Канете, еврокомисар по енергетиката и климата: Очаквам на тази среща всички министри да признаят и да одобряват провокациите, и да имат политическа воля да продължат с амбициозните политики, от които европейците имат потребност. Тази среща по време на българското председателство може да бъде от решаващо значение и да проправи пътя за подписването на финално съглашение преди последващо председателство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР