Първа награда в националния ученически конкурс „Да превърнем езика на

...
Първа награда в националния ученически конкурс „Да превърнем езика на
Коментари Харесай

Момче от Мездра беше вицепремиер за един ден

Първа премия в националния училищен конкурс „ Да превърнем езика на омразата в език на толерантността “ завоюва Александър Тихомиров Стоянов от Мездра, възпитаник В ПМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца, в категория „ Изображение “. На 8 април 2019 година Александър има достойнството да заема за един ден поста на вицепремиер.
Днес 14-годишното момче бе и посетител на Томислав Дончев, чието място зае за деня. Вицепремиерът, чийто наследник е малко по-голям от Александър, даде житейски препоръки на своя „ заместител “ – да не влиза в ненужни борби, да слуша на първо място сърцето си и да учи математика. Разказа му че постът, който заема сега фактически има голяма власт да взема решения, само че от време на време вярното за него, се оказва проблем за доста други.
Инициативата „ Ученически водачи – министри и посланици за един ден “ има за цел да дава опция на най-добре представилите се участници в състезанието да се срещнат с активността на главните институции и дипломатически задачи в България.
Националния училищен конкурс е провеждат от Центъра за сред етнически разговор и приемливост „ Амалипе “. Целта му е да предизвика младежите да откриват и преобразуват отрицателни форми на връзка в положителни.
Отличеният наш съгражданин ще бъде публично награден от министъра на образованието Красимир Вълчев в Националния замък на децата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР